• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dragi ljubitelji pasa, mislite li danas na Odija?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi su čuli za Garfilda i verovatno su sa uživanjem gledali dogodovštine ovog "lazy" junaka crtaća, ali je malo ko obraćao pažnju na njegovog kucova-kompanjona koji se delio s njim nedaće i sreću

  • 0
Garfild i Odi Foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Od kasnih 1970-ih godina 20. veka, junaci jednog crtaća, dva drugara koji su inače prirodni neprijatelji, nerazdvojni su par.

Garfild i Odi su se slagali onako kako im je dozvoljavao karakter i priroda, kao mačka i pas.

Ali, iako su njihove ličnosti i preferencije veoma različite, ovo dvoje prijatelja učinili su svet animacije zanimljivijim.

I to je ono što se u svetu proslavlja svakog 8. avgusta!

Dan Odija odaje počast izmišljenom liku iz čuvenog stripa o Garfildu koji je kreirao legendarni Džim Dejvis. Odi se pojavio u "Garfildu i prijateljima", u dva igrana ostvarenja i tri dugometražna filma.

Odi je lik iz Garfildovog crtanog univerzuma, okarakterisan kao izuzetno lakoveran pas koji ne razmišlja onoliko koliko bi trebalo.

Ipak, Odi je izuzetno brižan i pun ljubavi. Iako Garfild koristi Odijevu naivnost tako što ga uglavnom ismejava, njihov odnos je pun razigranosti i međusobne drugarske ljubavi.

Dan Odija se obeležava 8. avgusta, jer se tog datuma, 1978. godine, prvi put pojavio u stripu o Garfildu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari