• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je Svetski dan mačaka: One ublažavaju stres i depresiju i poboljšavaju naše mentalno zdravlje

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od prvih minuta 8. avgusta imate pravo da dodatno razmazite svoje mačije prijatelje, posetite njihove velike divlje rođake u zoološkom vrtu, razmislite o udomljavanju mace iz azila ili nabavite mače iz odgajivačnice

  • 0
Svetski dan mačaka Foto: Shutterstock/Cynoclub

Danas je Međunarodni dan mačaka.

Imate puna 24 sata da ih intenzivno razmazite, da se s njima igrate i kupite im nove zanimacije u vidu igračaka i poslastica.

Mačka je jedan od najstarijih i najomiljenijih kućnih ljubimaca čovečanstva.

Međunarodni fond za dobrobit životinja obeležava dan svih mačaka sveta od 2002. godine, a od 3. avgusta 2020, Fond je zadužen je za proslavu Internacionalnog dana svih maca na globalnom nivou.

Počev od 1958. godine, ovaj Fond ukazuje na sve oblike okrutnosti, neznanje i nerazumevanje prema mačkama kako bi uticali na pozitivne promene u životima ovih divnih bića.

Procenjuje se da u svetu ima 600 miliona mačaka, od kojih polovina nije vlasnička, pa je rad institucije koja brine o ovim životinjama veoma bitan.

Opšte je poznato da držanje mačke kao kućnog ljubimca poboljšava mentalno zdravlje i ublažava stres, anksioznost i depresiju.

Zato im danas ukažite posebnu pažnju.

Danas je dan u godini kada i crne mačke donose sreću!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najdeblji i najslađi mačor na svetu: Živi na leđima, jer kad jednom legne, teško se vraća u normalu

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari