• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Video sa milionima pregleda: Ovako je pas spasio život vlasnici, nakon napada doneo joj lek i vodu

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bejli je obučena da uhvati miris koji moje telo ispušta pre nego što dobijem napad"

  • 1
Psi, azil, Rakovica,

Žena koja boluje od retke bolesti podelila je snimak neverovatnog trenutka kada joj je njen terapeutski pas spasao život tokom napada.

Kejti Grejem od detinjstva ima sindrom posturalne tahikardije (POTS), koji izaziva simptome uključujući ubrzanje srca, vrtoglavicu i umor pri ustajanju. Iz tog razloga je 2019. godine dobila ženku australijskog ovčara Bejlija kao terapeutskog psa da joj pomogne prilikom iznenadnih napada, piše klix.ba.

Kamera u Kejtinoj kući snimila je trenutak kada je Bejli došla da je upozori na predstojeći napad i čak joj donela lek i vodu.

Video, koji je prvobitno deljen na TikTok-u, postao je viralan, prikupivši milione pregleda.

„Tako sam neverovatno zahvalna što imam Bejlija u svom životu“, rekla je Kejti.

„Bejli je obučena da uhvati miris koji moje telo ispušta pre nego što dobijem napad. Ovo mi daje dovoljno vremena da stignem do bezbednog mesta i pripremim se za gubitak svesti“.

Kejtin sindrom je „veoma iscrpljujući invaliditet i može prouzrokovati da se osoba nasumično onesvesti“, tako da je njen pas „obučen da ode po lekove, vodu i šta god joj je potrebno za vreme dok mora da ostane na podu."

U videu, Kejti radi na laptopu u kuhinji pre nego što ustane. Dok je hodala, četvorogodišnja Bejli je primetila da nešto nije u redu i skočila je do nje da je natera da sedne.

Nakon što je sela, pas je skočio na stolicu da uzme lekove sa pulta, nakon čega je otvorio frižider i doneo joj flašu vode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mops juri vozove i brži je od njih: On nije običan pas već brzi gonzales

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari