• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rosa je pas spasen iz požara u Grčkoj i čeka udomitelje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grkinja Viki Makrigijani iz Atine, veliki je ljubitelj životinja kojima pruža utočište, pa je tako privremeno uzela psa koji je preživeo požare u Grčkoj. Viki traži udomitelje i apeluje na ljude da se Rosa ne bi vratila u azil

  • 0

Grčka vatrogasna služba saopštila je da se poboljšala situacija sa požarima koji su zahvatili Zapadnu Atiku, Lakoniju i Rodos.

Ipak, zbog ekstremnih vremenskih uslova i dalje postoji mogućnost njihovog širenja.

Priroda će tek imati težak zadatak da se oporavi posle divljanja nove vatrene stihije koja je po svemu sudeći ponovo namerno izazvana.

U borbi sa plamenom, vatrogasci spasavaju i evakuišu ljude iz požarom zahvaćenih oblasti. Ali, ne pate samo ljudi zbog piromanskog ludila. Mnogo je četvoronožaca koji su zarobljeni ili povređeni i čekaju na spasenje.

Volonteri su iz vatrene stihije izvukli mnoge životinje, među njima i kućne ljubimce i prevezli ih u bezbedno sklonište.

Neki ljubitelji životinja, poput Viki Makrigijani, privremeno ih ugoste u svom domu, dok ne odu na sigurno mesto.

Gospođa Makrigijani s vremena na vreme ponudi pomoć u zbrinjavanju unesrećenih ljubimaca. Sada ona traži ljude koji žele da usvoje Rozu, psa spasenog iz požara. Vikina želja je da Roza ode u novi topli dom i da se ne vrati u prihvatilište.

"Ovo je Rosa, jedan od pasa koji su uspeli da prežive požare.

Ima tri godine, teška je 15-20 kg, zdrava je, čipovana, vakcinisana i sterilisana. Od prvog trenutka kada je ušla u kuću, Rosa ju je prihvatila i učinila svojom, mirnom, prijateljskom. Nije isprljala kuću, nije grizla nameštaj. Poslušna je i želi ljubav.

Dobila sam poziv upravnika prihvatilišta koji traži da vratim Rosu, a meni suze liju! Ne mogu da je zadržim, jer živim u dvosobnom stanu, nemam ustaljeno radno vreme i često putujem van Atine.

Pomozite da ovo dobro stvorenje ne ode ponovo u prihvatilište, jer zaslužuje dom pun ljubavi.

Hvala ti, Rosa, što mi veruješ u najtežem trenutku u životu. Neću odustati dok ne pronađem idealnu porodicu za tebe i pamtiću te zauvek"", napisala je u postu Viki Makrigijani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari