• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rezultati ankete su zaista neverovatni: Ovo su najrazmaženije rase pasa u Americi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na osnovu istraživanja među vlasnicima pasa sa Američkog kontinenta saznali smo kojim rasama pripadaju kućni ljubimci koji uživaju u "ptičijem mleku" i kraljevskim tretmanima, od ishrane, preko spavanja do odevanja

  • 0
Najrazmaženije rase pasa u SAD

Foto: Pixabay

Ljudi obožavaju svoje pse, bilo da odgajaju štene ili brinu o usvojenom ljubimcu.

Postoji li neka rasa koja se voli više od drugih?

Asesoari za ulepšavanje, poslastice za koje nismo nikad čuli i kozmetički preparati za isticanje lepote, samo su deo “repertoara” razmaženih pasa, obelodanjenog u anketi koja je sprovedena među vlasnicima u SAD.

Cilj ovog istraživanja je bio da pronađe odgovor na pomalo zastrašujuće pitanje: dokle smo otišli kad je reč o "ljubavi" prema psima?

Rezultati ankete otkrivaju da Amerika tretira nekoliko rasa pasa kao da su članovi kraljevske porodice, piše Rd.com.

Šta jednog psa čini razmaženijim od drugih?

Najrazmaženije rase pasa u SAD

Foto: Pixabay

Odgovor leži u činjenicama o tome koje mesto pas zauzima u domu, kako vlasnik razgovara s njim i raznim drugim faktorima.

Oko 2.000 vlasnika pasa koji svojim ljubimcima kupuju hranu brenda Solid Gold, a koju je sproveo OnePoll, dalo je odgovore na pitanja o tome na koje sve načine su razmazili svoje ljubimce.

Istraživanje, koje je sprovedeno od 25. do 27. aprila, dotiče se nekoliko aspekata nege pasa, uključujući ishranu i vodu, poslastice, navike spavanja, način na koji vlasnici komuniciraju sa ljubimcima.

Tako 32 posto vlasnika pasa kaže da razgovaraju sa svojim ljubimcem kao sa detetom, a četiri od pet vlasnika svoje pse smatraju "osobama" i tako im se obraćaju.

Skupocene poslastice "slabost" su dve trećine vlasnika terijera, kao i fensi flaširana voda (294 vlasnika toj rasa ih redovno kupuje ljubimcima). Osim ovog rasipničkog tretiranja pasa, 37 posto vlasnika koji svoje pse vode na odmor ističe da se prema njima ponašaju bolje nego što bi to pružili nekoj osobi.

Koje rase su osvojile titule najrazmaženijih?

Prirodno je da psima dajemo poslastice kao nagradu za dobro ponašanje.

Ipak, kad je reč o razmaženim rasama, one dobijaju mnogo više od "obične poslastice". Osim što spavaju (na svilenim mekanim jastučićima) koliko im duša ište, vlasnici (ili posluga!) pripremaju im ukusne domaće obroke od najkvalitetnijih namirnica, obuvaju im sobne papučice, oblače kućne haljine, stavljaju im nakit i kupuju igračke sa potpisima najpoznatijih dizajnera...

Da ne dužimo dalje.

Ovčarski psi zauzeli su prva mesta na lestvici najrazmaženijih, sa 66 posto glasova, i to: australijski ovčar, border koli i velški korgi.

Drugo mesto (64 posto anketiranih) pripalo je ništa manje razmaženom buldogu, bostonskom terijeru i šibi inu.

Treće mesto, kako je potvrdilo 59 procenata anketiranih, "drže" tri terijera: džek raselov, škotski i stafordski terijer.

Čak i ako imate psa koji pripada jednoj od navedenih rasa, a tvrdite da nije nimalo razmažen, podsećamo da je ovaj tekst posvećen ljubimcima u Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim vlasnicima koji su dali sve od sebe da ih - razmaze.

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari