• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je tumor postao - ćevap: Operacija jednog psa otklonila sumnje o najtežoj bolesti

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šenzi, trogodišnja ženka dalmatinca, nije bolovala od kancera, kako su njeni vlasnici mislili, jer se ispostavilo da je, preturajući po smeću, pronašla ražnjić na koji se niže meso za roštilj i halapljivo ga progutala

  • 0

Šenzi, ženka dalmatinskog psa, preturajući po kanti za otpatke u svom domu, pronašla je i progutala bambusov štapić na koji se obično nižu ćevapi.

Dok su je vlasnici Megan Bejts (29) i Met Stjuart (26), iz grada Darbija u grofoviji Darbišir u Engleskoj, prevozili u lokalnu bolnicu za kućne ljubimce, ražanj dug 15 cm već joj je probio kožu.

Pre odlaska u bolnicu, Megan Bejts je izjavila kako ona i suprug nisu imali pojma da je pas progutao štapić.

Šenzi je bila pomalo neraspoložena, pa su pomislili da je reč o nečem prolaznom.

"Šokirali smo se kad smo sledećeg dana ugledali kvržicu na njenim leđima", izjavila je Megan, dodajući da su se uplašili najgoreg, misleći da je reč o kanceru.

Kako je dan odmicao, kvrga je postajala sve veća, pa su vlasnici odveli Šenzi u bolnicu za kućne ljubimce PDSA u Derbiju, prenosi BBC.

Veterinari su odveli Šenzi u sobu za konsultacije, a predmet, za koji se ispostavilo da je ražnjić za ćevape, već je nekoliko centimetara virio iz njene kože.

Osoblje bolnice nije moglo da poveruje u ono što je videlo.

Šenzi je dobila infuziju i sedative kako bi se rendgenskim snimkom proverilo gde se nalazi problematični štapić.

Snimak je pokazao da ražanj nije ušao u njenu grudnu šupljinu, gde je postojala opasnost od probijanja pluća.

Usledila je operacija koju je izveo veterinar PDSA Kris Furnis. On je izjavio da je Šenzi imala sreću što joj štapić nije naneo fatalnu povredu ili infekciju.

"Tokom operacije otkrili smo da joj nisu oštećeni unutrašnji organi", rekao je dr Furnis i objasnio da je Šenzi stavljen dren kako bi se tečnost i infekcija nesmetano odlivale i ubrzale oporavak.

Šenzi je ostala u bolnici te noći i već sutradan se vratila kući.

Iako porodica nije imala novčano pokriće kroz osiguranje za kućne ljubimce, PDSA je odlučila da operacija, koja košta nekoliko hiljada funti, za Šenzi bude besplatna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari