• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Zoološkom vrtu u Zagrebu počinje "Noćni safari"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do kraja maja, petkom i subotom, posetioci zagrebačkog Zoo-vrta, pod vođstvom edukatora, moći će da dobiju jedinstveni uvid u način života životinja koje su aktivne u sumrak i pod okriljem noći

  • 0
Životinje u zoološkom vrtu Foto: Pixabay

U zoološkom vrtu u Zagrebu počinje "Noćni safari".

Do kraja maja, petkom i subotom, posetioci zagrebačkog Zoo-vrta, pod budnim okom i vođstvom edukatora, moći će da dobiju jedinstveni uvid u način života životinja koje su aktivne u sumrak i pod okriljem noći, piše Index.hr.

"Za vreme "Noćnog safarija", posetioci zoološkog vrta će imati priliku da vide životinje iz raznih delova sveta, ali iz nove perspektive, poput pravih istraživača", saopštlo je Zoološki vrt u Zagrebu.

Oni će obilaziti mnoge životinje, među kojima su afrički lavovi, bizoni, morski lavovi, crvene pande, tukani, otrovne žabe...

Neke od tih životinja u mraku izoštravaju svoja čula, kako bi lovile ili izbegle da postanu plen, dok neke bezbrižno tonu u san.

"Noćni safari" će se završiti uz logorsku vatru, a deca će praviti otiske šapa od gipsa, proučavati životinje izbliza i slušati mitove i legende u kojima fauna ima važnu ulogu.

Program je namenjen starijima od sedam godina, a svake večeri u njemu može učestvovati najviše 25 osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari