• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Silvestre, svećan divan dan: Danas je rođendan jedne od najpopularnijih mačaka iz sveta crtaća

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćudljivi, nespretni mačak sa govornom manom koji celog života juri ptičicu Tviti omiljeni je lik mnogih ljubitelja životinja i animiranih filmova koji su 19. april posvetili baš njemu

  • 1
Mačak Sylvester Foto: Photo 12 / Alamy / Alamy / Profimedia

Danas proslavljamo rođendan mačka Silvestera.

Oni koji se sećaju ovog junaka crtanog filma znaju da je reč o ćudljivom mačku koji konstantno juri ptičicu Tviti, ali ne može da je uhvati.

Postojali su trenuci kad nismo mogli da ne navijamo za njega, jer smo videli koliko je očajan.

Gledajući ovaj popularni crtać, neki od nas su preživljavali Silvesterove frustracije i saosećali zbog njegovih neuspeha.

Ipak, ova mačka čudesne mašte nas je zasmejavala i pomagala da zaboravimo na probleme u svakodnevnom životu.

Šta smo još mogli da očekujemo od “mačke u smokingu” koja je, osim što je bila trapav i neuspešan lovac, imala i probleme u govoru?

Silvesterov rođendan je veliki dan za sve njegove fanove koji će danas, 19. aprila, obeležiti ovaj mini praznik.

Televizija je bila revolucionarni izum kada je prvi put predstavljena 1927. godine. Uvela nas je u čudesan svet pokretnih slika, a 1948. prvi TV crtani film “Zečevi krstaši“ emitovan je specijalno za televizijsku publiku.

Friz Freleng je 1945. g. svetu zvanično predstavio mačka Silvestera čiji se prethodnik već pojavio u filmu “Nevaljali, ali miševi“ 1939. godine.

Silvester provodi većinu vremena jureći za Tviti i nikad ne uspeva da je uhvati. Fraza “Sufferin’ succotash” koju stalno izgovara je nezaboravna većini njegovih obožavalaca. Pokušavajući da sebe opiše kao “spasioca koji pati”, Silvester to simpatično izgovara, boreći se sa sopstvenom govornom manom.

Većini ljubitelja crtanih filmova, Silvester je nezaobilazan deo života. On podseća na vreme kada smo svi "jurili" za nečim sličnim Tvitiju.

Nikada nismo uhvatili Tvitija, ali smo ipak svi negde stigli.

Uživajmo u ovom danu uz jednu od omiljenih animiranih mačaka!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari