• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zagrlite svog psa najjače što možete: Današnji dan posvećen je zagrljajima sa ljubimcem

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj simbolični praznik u nekim zemljama sveta obeležava se 10. aprila, ali ga mnogi vlasnici pasa proslavljaju i u januaru i septembru

  • 0
Dan zagrljaja sa psom Foto: Shutterstock

Dan posvećen zagrljajima koje razmenjujemo sa svojim psima je upravo danas!

U mnogim zemljama, ovaj dan se obeležava 10. aprila, ali varijante ovog praznika se održavaju i 21. januara i druge nedelje septembra.

Psi odavno nose titulu čovekovog najboljeg prijatelja, simboli su bezrezervne odanosti i izuzetne privrženosti. Mnoge organizacije za brigu o psima pripremile su za danas posebne tematske kampanje i susrete ljubitelja i prijatelja ovih kućnih ljubimaca.

I vi možete proslaviti simbolični praznik grljenja sa svojim psom.

Verujemo da ćete pronaći način da svom ljubimcu pokažete koliko ga volite.

Priuštite mu igračke, igru, poslastice i zajedničko vreme.

Zagrljaji oslobađaju oksitocin, hormon sreće koji je podjednako važan vlasnicima i psima. Oksitocin podržava vezu između psa i čoveka i stvara osećaj poverenja, povezanosti i ljubavi.

Ipak, budite spremni na “odbijanje” koje će vaš pas možda pokazati, jer nisu svi kucovi raspoloženi za stiskanje. Psi koji ne vole zagrljaje će uživati ako ih izvedete u dugu šetnju, podelite s njima “ljudski” obrok koji vole, ukoliko ih odvedete u omiljeni park ili pet šop, da izaberu novu igračku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Čuda su ipak moguća: Nakon 6 meseci izgubljeno štene pudlice samo pronašlo put do kuće

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari