• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Znate li da je 7. april u mnogim zemljama sveta posvećen zdravstvenom osiguranju kućnih ljubimaca?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvo osiguranje za životinje osmišljeno je u Švedskoj 1890. godine zahvaljujući Lansforsakrings alijansi i njenoj predsednici Claes Virgin, a već 1924. je napisana prva polisa osiguranja za jednog psa

  • 1
Dan zdravstvenog osiguranja za kućne ljubimce Foto: Pixabay

Nacionalni dan zdravstvenog osiguranja kućnih ljubimaca obeležava se svake godine 7. aprila.

Ovo je značajan datum koji se praznuje u mnogim zemljama sveta, prvenstveno u SAD.

Cilj Dana zdravstvenog osiguranja za kućne ljubimce je podsticanje vlasnika svih životinja da osiguraju svoje četvoronošce.

Osiguranje kućnih ljubimaca štiti vlasnike kućnih ljubimaca od plaćanja tereta skupih veterinarskih računa. To je važna finansijska investicija, koja koristi i kućnim ljubimcima i vlasnicima i obično se kupuje za životinje kao što su psi, mačke i konji.

Prvo osiguranje za životinje napisano je u Švedskoj 1890. godine. Claes Virgin, osnivač Lansforsakrings alijanse, kreirala je plan osiguranja koji se odnosio na stoku i farmske životinje.

Već 1924. napisana je prva polisa osiguranja za psa, takođe u Švedskoj. Osiguranje kućnih ljubimaca je potom pronašlo put do Ujedinjenog Kraljevstva, gde je prvo osiguranje za kućnog ljubimca prodato 1947. godine, nakon čega se brzo proširilo zemljom.

U SAD je ovo osiguranje stiglo tek 1982. godine, kada je pas Lejsi dobio prvu zdravstvenu polisu osiguranja kućnih ljubimaca u ovoj zemlji.

Osiguranje kućnih ljubimaca je oblik osiguranja koji kupuju vlasnici kako bi nadoknadili troškove budućih veterinarskih računa. Kako se povećavaju standardni zdravstveni troškovi, tako se uvećavaju i veterinarski troškovi za kućne ljubimce. Osiguranje kućnih ljubimaca može pokriti ceo račun ili samo njegov deo, u zavisnosti od vrste kupljenog osiguranja.

I u našoj zemlji postoji mogućnost sklapanja ugovora o zdravstvenom osiguranju kućnih ljubimaca i drugih životinja, u nekoliko osiguravajućih kuća.

Vlasnici, razmislite o svojoj bezbrižnijoj budućnosti i sigurnosti svojih četvoronožnih drugara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    8. april 2023. | 22:33

    Gledam mlade devojke setaju kucne ljubimce umesto da setaju sa momcima stvaraju veze, radjaju decu. Ne razumem.