• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umalo da doživi "srčku": Profesionalni hvatač zmija pronašao otrovnicu u svojoj - patici!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opasni australijski bakarnoglavi gmizavac pomislio je da je pronašao savršeno mesto za skrivanje, ali mu je plan pokvario vlasnik obuće koji se iznenadio veličinom nezvanog gosta

  • 0
Zmija u patici Foto: Shutterstock

Jedna otrovna zmija pokušala je da se sakrije na najneobičnijem mestu.

Provlačeći se kroz ulazna vrata kuće, bakarnoglava australijska zmija pomislila je da je pronašla savršeno mesto za skrivanje, i to u muškoj patici.

Vlasnici kuće bili su veoma iznenađeni otkrićem da se opasni gmizavac uvukao u njihov dom, sa namerom da se nastani u novom skloništu.

Zmija se udobno sklupčala u obući i opušteno odmarala do trenutka kad je iskusni hvatač gmizavaca iz "Hodgsons Snakes Rescue and Removal" stigao kući.

Iako je viđao velike zmije, koje su se uvlačile u izuzetno uske prostore, spasilac je bio fasciniran veličinom otrovnice.

„Ko bi rekao da će bakarnoglava zmija veličine metar i po uspeti da se smesti u patiku od nepunih 30 centimetara”, napisao je hvatač zmija u objavi na Fejsbuku.

Spasilac je pažljivo izvukao zmiju iz patike i smestio je u torbu. Bio je to lak posao, jer je gmizavac bio veoma miran.

Zmija u patici Foto: Pixabay

Bakarnoglave zmije izbegavaju ljude i nisu ujedljive. Sreća da je tako, jer njihov moćan otrov može biti fatalan bez pravovremene intervencije lekara.

„Samo sam podigao patiku, okrenuo je i lako protresao nekoliko puta dok zmija nije upala u torbu”, rekao je zmijar za Dodo.

Pošto je oslobodio zmiju, hvatač ju je odneo do potoka, dovoljno udaljenog od naselja.

Ova spasilac zmija stalno podseća susede da drže cipele na visini i da ostave po metar slobodnog prostora kraj ulaznih vrata u domove, kako bi lako uočili i uklonili eventualne nezvane goste.

Tako će sve zmije koje požele da se sakriju na neobičnim mestima, poput obuće, morati da potraže novo mesto za opuštanje.

I to najbolje - divljoj prirodi.

Video: Zmijar Vladica ponovo u akciji: Uhvatio lažnu šarku ispred bolnice u Surdulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari