• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upoznajte Ačuma: On je najdlakaviji i najčupaviji mačak na svetu!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Persijanac čije ime u prevodu znaći “Apćiha!”, već osam godina živi u kanadskom Kvebeku i uživa u slavi koju mu je doneo genetski poremećaj zbog koga liči na vukodlaka

  • 0

Upoznajte mačka koji se zove Ačum.

Osmogodišnji mužjak persijske mačke živi u Kvebeku (Kanada), gde je poprilično hladno.

Međutim, ovaj čupavko uopšte ne mari zbog zime, jer je prekriven veoma gustom dlakom.

Ačum (popularni prevod njegovog imena je Apćiha!) pogođen je genetski poremećajem hipertrihozom. Ona se javlja kod ljudi i životinja, izazivajući prekomerni rast dlake na celom telu ili jednoj regiji.

Ačumovo krzno niče čak i iz lica, pa ovaj mačak, koji izgleda kao da je tek ustao iz kreveta u kome se valjao cele noći, liči na vukodlaka!

Hipertrihoza može da bude nasledna, ali se razvija i s vremenom: kod životinja uzrokuje konstantni rast dlake i zadebljanje kandži.

Ačumova vlasnica Natali dobila je mačka pre skoro deset godina, kao poklon od veterinara iz Repantinjija u Kvebeku.

Iako je isprva bila zgranuta njegovim izgledom, ona se vrlo brzo zaljubila u ovog sivo-belog čupavka koji izgledom podseća na čudnovatog naučnika!

Ačumova nesvakidašnja pojava i opuštena narav, kao i opklada sa kćerkom, podstakla je Natali da mu otvori fejsbuk i instagram profil zahvaljujući kojima je stekao više od pola miliona pratilaca i postao ultra-mega-popularan!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari