• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Psi tragači za preživelima u katastrofalnom zemljotresu vratili se kućama avionom u prvoj klasi!

Vreme čitanja: oko 1 min.

U znak zahvalnosti prema četvoronožnim spasiocima, koji su danonoćno tragali za preživelima posle razornog potresa u Turskoj, avioprevoznici ove zemlje nisu dozvolili da psi budu smešteni u prtljažniku

  • 1

Šestog februara 2023. Tursku i Siriju pogodio je katastrofalan zemljotres u kome je život izgubilo više od 50.000 ljudi.

U ove dve zemlje vrlo brzo su upućene spasilačke ekipe iz celog sveta kako bi pomogle u pronalaženju i spasavanju preživelih.

U spasilačkim ekipama bili su i psi tragači.

Četvoronožni spasioci su sa istim entuzijazmom i požrtvovanošću danima i noćima tragali za preživelima.

U znak zahvalnosti, turske aviokompanije nagradile su spasilačke timove povratkom njihovim domovima putovanjem avionom u prvoj klasi, prenosi portal Index.

Avioprevoznik nije želeo da psi putuju u prostoru za prtljag, kako obično biva na letovima, već su i oni zajedno sa ljudima putovali prvom klasom.

Gest turskih avioprevoznika oduševio je milione ljudi koji neprestano ostavljaju komentare na društvenim mrežama.

"Predivan gest!", "Ovi psi su to i zaslužili", "Nakon svega što su prošli i koliko su pomogli, drago mi je da su ovako nagradili pse", "Da je makar malo više ovakvih vesti. Hvala herojskim psima", samo su neki od komentara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    27. februar 2023. | 11:22

    Kao da to njima nesto znaci, bitnija im je ljubav vlasnika.