• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prelepa crno-bela mačka Bajoneta pronađena u kutiji za donacije!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan plemeniti ljubitelj životinja iz Mičigena poželeo je da ostavi prilog za pomoć napuštenim životinjama i silno se iznenadio kad je posuda za poklone počela da mjauče: u njoj je sedela negovana maca!

  • 0

U Humanom društvu Zapadnog Mičigena posetioci često prilažu donacije za životinje, piše Dodo.

Reč je o hrani, igračkama, posipu i ostalim osnovnim potrepštinama za kućne ljubimce koji se odlažu u veliku belu kantu neposredno pored ulaza u zgradu Društva.

Kada se jedan donator približio mestu za ostavljanje priloga, iznenadili su ga čudni zvuci.

Iz kutije za donacije čulo se - mjaukanje!

Osoblje iz prihvatilišta u kanti je pronašlo crno-belu mačku i odnelo je na veterinarski pregled. Sve vreme su razmišljali o tome koliko je bivšem vlasniku bilo teško da ostavi ljubimicu. Crno-bela maca je bila šarmantna i pokazala je da voli ljude. Bilo je jasno da su i nju voleli.

Humano društvo u toku dana postavilo je objavu na svojoj fejsbuk stranici, napisavši empatično pismo osobi koja je ostavila mačku u kanti za smeće.

„Mnogo nam je žao što ste morali da ostavite voljenog ljubimca. Sigurni smo da je to bila veoma teška odluka. Vaša mačka je prelepa i jasno je da ste je voleli”, piše u objavi.

„Ona je punačka damica sa prelepim, mekim krznom. Dobro je uhranjena. Neverovatno brzo se zbližila s nama i već traži drugare i pažnju, što je očigledan znak da je s njom lepo postupano".

Brijana Šali, koordinatorka marketinga i komunikacije Humanog društva Zapadnog Mičigena, smatra da je vlasnicima kućnih ljubimaca važno pokazati da ih azili neće osuđivati ako budu morali da donesu ovako tešku odluku.

„Nikada ne možemo biti sigurni u kakvoj se situaciji ljudi nalaze kada odluče da nam prepuste kućnog ljubimca", rekla je Šali i dodala da se prema svakom čoveku u zajednici treba odnositi s poštovanjem.

Mačka iz kutije za donacije je dobila ime Bajoneta i vrlo brzo je postala omiljena u azilu.

„Ona je veoma mazna i dobra, pa je razumljivo što je toliko popularna među osobljem i volonterima“, kaže Šali.

„Bajoneta voli da spava, druži se sa ostalim mačkama i voli da šeta našim prostorijama kako bi protegla noge i istraživala prostor dok čistimo mesto gde spava"

Maca Bajoneta u potrazi je za novom porodicom. Osoblje azila se nada da će uskoro biti usvojena, a do tada će se ova mala devojka družiti sa dobrim ljudima i macama u prihvatilištu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari