• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tri vremešne čivave izbegle zakazanu eutanaziju: Stari psi dobili priliku za novi život

Vreme čitanja: oko 2 min.

Petnaestogodišnja majka Bela i njeni 13-godišnji sinovi Hadson i Čirok, zahvaljujući dobročinstvu direktorke prihvatilišta za pse seniore "Kuća sa srcem", spaseni od sigurne smrti

  • 0

Bio je to uobičajen dan u utočištu za kućne ljubimce House with a Heart Senior Pet Sanctuary.

Tada je Šer Polvinale, direktorka koja je i osnovala azil, primila poziv koji je sve promenio.

„Vlasnici pasa nam se često obraćaju sa molbama da preuzmemo pse kojih moraju da se odreknu“, rekla je Polvinale za Dodo.

„Pošto imamo ograničen prostor, ne možemo da dovedemo sve pse, pa se trudimo da vlasnicima pomognemo umrežavanjem sa našim partnerima.

Kada sam primila poziv jedne žene u vezi sa Belom, Hadsonom i Čirokom, dobila sam objašnjenje da je njen brat, vlasnik ova tri psa, nedavno preminuo i ona je morala da ih dovede u svoju kuću".

Bela, 15-godišnja majka i njeni 13-godišnji sinovi Hadson i Čirok, nisu mogli da se slože sa njenim psima starosedeocima. Osim toga, žena je bila u procesu selidbe, suočena sa zdravstvenim promenama kod svog muža. Jednostavno nije mogla da posveti dodatno vreme i čivavama!

Polvinale je shvatila da je ženi veoma teško i rešila je da joj pomogne. Mesto za tri stara psa morala je brzo da pronađe, pogotovo posle ženinog priznanja.

"Dama je bila na ivici suza zbog svoje situacije. Zamolila sam da mi pošalje fotografije pasa i osnovne informacije o psima koje je trebalo da prosledim drugim prihvatilištima", rekla je Polvinale.

„Iznenada, žena se slomila i rekla da je zakazala eutanaziju za sve tri čivave u 16:15. Tog dana! Bilo je blizu podneva kada me je pozvala. Rekla je da joj je kćerka predložila da u međuvremenu  potraži na internetu prihvatilište za starije kućne ljubimce, u poslednjem pokušaju da spase tri čivave."

Polvinale je zamolila ženu da otkaže termin eutanazije i predložila da pse odmah odveze u "Kuću sa srcem". Rečeno - učinjeno: Bela, Hadson i Čirok uskoro su se našli u azilu.

Žena je bila oduševljena prihvatilištem i delovala je srećno, jer je shvatila da tu rade ljudi koji odlično brinu o psima seniorima. Iako su bili nervozni kada su stigli u "Srce", Bela, Hadson i Čirok su se već narednog jutra sasvim lepo uklopili i smestili.

„Oni su preslatki, ali im je potrebna hitna veterinarska pomoć“, rekla je Polvinale.

Beli je ozbiljno uvećano srce i zubi su joj u katastrofalnom stanju. Hadson takođe ima srčane probleme, kamen u žuči i loše zube. Ćirok je dobro prošao "samo" sa oboljenima zuba i upalom uva".

House with a Heart Senior Pet Sanctuary očekuje donacije kako bi sva tri psa dobila neophodnu negu. Do tada, oni uživaju u zajedničkom vremenu u azilu, sa ljudima koji brinu o njima.

„Nismo zažalili ni sekundu što smo ih primili u azil“, kaže Polvinale.

Naš moto u "Kući sa srcem" je: „Ljubav živi ovde“. Zato nameravamo da volimo Belu, Hadsona i Čiroka što duže", dodaje Polvinale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari