• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pas Hogan, koji je bio pred eutanazijom, konačno je našao topli dom i ne skida osmeh s lica!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pit bul iz Kalifornije, drhteći i plačući u uglu malog boksa odbrojavao je svoje poslednje dane, a sada, posle usvajanja, ne prestaje da se smeje

  • 0

Hogan je znao da su mu dani odbrojani.

Ostavljen u kalifornijskom prihvatilištu, ovaj tužni pit bul kao da je osećao da mu predstoji ono što snađe mnoge ničije pse, nekadašnje kućne ljubimce. Suočen sa predstojećom eutanazijom, bespomoćni pas stalno je sedeo u uglu boksa gde je drhteći i plačući provodio dane.

Osoblje “Ozzie and Friends Rescue” saznalo je za Hoganovu situaciju koja im je slomila srca. Znali su da mu moraju pomoći i požurili su da ga izbave pre nego što bude kasno.

Dok su ga spasioci iz “Ozija” vozili iz prihvatilišta u slobodu, Hogan nije skidao osmeh sa lica, srećan što je dobio drugu životnu šansu.

Prijatelji iz “Ozija” doveli su Hogana na sigurno, ali je on ipak bio neutešan, jer nije imao svoju ljudsku porodicu.

Tri godine posle spasenja, Hogan je strpljivo čekao da ga neko primeti.

Razigrani dečko, zaljubljenik u život i prirodu, bio je spreman za novog najboljeg dvonožnog prijatelja. Hogan se, nažalost, nije dobro osećao u blizini drugih životinja, a mnoge porodice smatrale su da on nije dobar izbor za kućnog ljubimca.

I onda se desilo: Hogan je otišao kod hraniteljke Evelin Perez-Benitez. Iako je trebalo da se nakratko druže, Evelin je shvatila da Hogan mora biti njen.

„Odmah sam zavolela Hogana, tog divnog i milog mališana", rekla je Perez-Benitez za Dodo.

Hogan, koji je nekada provodio godine hodajući po minijaturnom boksu u skloništu za pse, ovih dana uživa u plivanju i planinarenju sa svojom divnom vlasnicom.

Perez-Benitez je izjavila da joj je novo životno zaduženje vlasnice psa otvorilo oči pred diskriminacijom sa kojom se suočavaju pit bulovi. Oni se po pravilu smatraju agresivnim i zanemaruju u azilima, pa je Evelin neizmerno srećna što je Hoganu pružila život kakav zaslužuje.

Iako nije očekivala da će ga zadržati zauvek, Perez-Benitez ne može da zamisli život bez Hogana: potpuno mu je posvećena, za njega čini sve što može i pruža ono što mu je bilo uskraćeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari