• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Upoznajte Smajli, psa koji ne prestaje da se osmehuje nakon spasavanja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako joj je život bio obeležen patnjom i bolom u kući štancera u Tihuani u Meksiku, hrabra dušica je puna volje za životom i iskrenim osmehom svakodnevno topi srca spasiocima iz prihvatilišta "No Dog Left Behind"

  • 0

Upoznajte Smajli, malog psa čije je ime inspirisano stalnim osmehom na njenom licu.

Ali, osmeh nije uvek bio njen zaštitni znak. Smajli je ugledala svet u kući “štancera”, u Tihuani u Meksiku, gde je godinama tražila mrve ljubavi i brige koje nije dobijala.

Preživela je zahvaljujući No Dog Left Behind (NDLB) koji su je odneli u azil: svoje nove prijatelje pozdravila je osmehom koji se protezao od uva do uva.

„Smajli je naterala ceo naš tim da se u nju ludo zaljubi“, izjavila je za Dodo Stefani Isli, operativni menadžer NDLB.

Malog psa, iz doma u Tihuani, zajedno sa još 23 kucova, spasla je fondacija At-Choo iz Kalifornije. Svi spaseni psi su patili od kožne bolesti, ali Smajlin slučaj nije bio tako težak.

Smajlina priča je stigla do NDLB tima u Minesoti: čim su videli fotografije nasmejanog psa, shvatili su da pripada njima!

„Zaljubili smo se u nadu koju smo videli u njenim očima“, napisao je NDLB u objavi na Fejsbuku.

Smajli je iz Kalifornije prebačena u Minesotu. U početku je bila plašljiva i uplašena, čak je i ujedala svoje spasioce. Ipak, primirila se nakon što su je nežno preneli iz kombija u njen novi dom.

„Kada je izašla iz kombija, shvatila je da nije saterana u ćošak. Sve je postalo mnogo lakše“, rekla je Isli i dodala da se Smajli samo sklupčala i legla, uživajući u pogledu na vredne volontere.

Neko vreme, Smajli je morala da provede u karantinu zbog lošeg stanja kože. To nije sprečilo spasilačko osoblje da je obasipa ljubavlju. Zauzvrat, ona im je uzvraćala "osmehom od milion dolara".

„Otišao sam do njenog boksa, a ona je sela i smešila mi se“, priseća se Isli. "U tom trenutku je zarobila moje srce."

Isli je odlučila da se posebno zauzme za Smajli, smestivši je na udobno mesto gde će se oporavljati dok ne naiđu vlasnici koji su je dostojni. Smajli trenutno živi najbolje dane svog života u Islijinom domu, gde zajedno provode dane, počevši od jutarnjeg buđenja punog ljubavi.

„U trenutku kada otvorim oči, ona me već gleda i, naravno, smeje se“, kaže Isli.

Iako je Smajlin život počeo tužno, to nikada ne biste saznali. Osim trajnog osmeha na njenom licu, Isli kaže da je Smajli iskreno srećna, što se vidi iz njenog pogleda.

"Istinska ljubav u njenim očima čini je najposebnijim psom koga sam ikada srela“, kaže Isli. „Tačno znate šta misli ili oseća ako je pogledate u oči".

Za Smajli već postoji lista čekanja usvojitelja, pa njeni prijatelji u NDLB znaju da će nasmejani pas otići u savršeni dom kad se bude potpuno oporavio i izlečio.

„Pronaći ćemo joj ljude koje je čekala celog života“, obećava Isli.

Za sada, nasmejani pas bezbrižno uživa u hraniteljskom domu, mazeći se i zaboravljajući na bolnu prošlost.

„Čak i sa bolom i nelagodom, Smajli je neverovatno zahvalna i puna poverenja. Ona zna da će joj budući život biti bolji od nekadašnjeg“, napisali su volonteri NDLB.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari