• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mislite li da je ovo pas sa najdužim jezikom na svetu? Pogrešno: njegova sudbina je veoma gorka

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako mu je pijani čovek mačetom odsekao pola lica i njuške, dobrodušni Vaku i dalje traži ljudsko društvo koje mu za sada pružaju volonteri organizacije “Road Dogs & Rescue”

  • 1

Šta biste pomislili kad bi se na storijima, koji svakodnevno pristižu sa društvenih mreža, pojavila ova fotografija psa Vakua?

Verovatno biste bili spremni da se opkladite da će imati milionske preglede zbog svog izuzetno dugačkog jezika.

Na video snimku, objavljenom na Instagramu, vidi se kako Vakuu jezik viri iz usta, pa pas na prvi pogled liči na simpatičnog hibrida žabe i psa.

Ali, ako pažljivo pogledate, videćete da je Vakuu zapravo promenjen lični opis. Ovaj pas preživeo je strahoviti napad mačetom kojom mu je neki pijani čovek odsekao polovinu lica i njuške!

Vaku se uspešno oporavio posle napada, ali je nakon tri godine boravka u prihvatilištu “Paws” na Filipinima i dalje beskućnik!

Srećom, u SAD će ga otpremiti organizacija “Road Dogs & Rescue” i izgleda da će konačno pronaći svoje srećno mesto.

Rekonstruišući incident koji je unesrećio Vakua, Niki Karvel iz “Road Dogs” kaže:

„Bilo je strašno: pijani ludak napao je Vakua koji je bio u vlasnikovom automobilu!”

Wacku , Vaku pas Printskrin: Facebook/ pawsphilippines

Organizacija “Paws” navodi da je Vakuov vlasnik podneo tužbu protiv pijanog napadača, ali slučaj još nije zaključen, a ročištima prisustvuju volonteri “Pawsa”.

Uprkos nasilju koje je pretrpeo, Vaku ne izgleda kao pas koji se ljuti na ljude. Niki ga opisuje kao „slatkog i srećnog dečaka“ i dodaje da ga obično viđaju kako veselo maše repom i traži društvo i pažnju ljudi.

Na pitanje o tome kakve su Vakuove šanse da konačno bude usvojen, Niki je optimistično izjavila da je zatrpana pozivima i porukama, otkako je priča ovog psa dospela na društvene mreže. Ona veruje da neće biti potrebno mnogo vremena pre nego što Vaku sa Filipina sleti pravo u svoj novi, topli dom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari