• 1
 ≫ 

Detlić iz Kalifornije “osmislio” ludu taktiku za skladištenje hrane: Rupa do rupe - poplava!

 ≫ 

"Nikad ranije nisam video ništa slično!", izjavio je vlasnik kompanije za eliminaciju štetočina, šokiran sadržajem koji je poput gejzira potekao iz razbijenih zidova kuće

  • 1

Nik Kastro iz Kalifornije, vlasnik kompanije za eliminaciju štetočina “Nicks Extreme Pest Control”, posluje više od 20 godina.

Za dve decenije rada, nikad se nije susreo sa nečim toliko ekstremnim kao što je zabeleženo u slučaju "prezaposlenog detlića".

Nedavno je Kastro pozvan u kuću koja je trpela torturu lokalnog detlića. Ptica je, kako joj priroda nalaže, pravila rupe u zidu koje je htela da iskoristi kao skladišta za hranu. U ovom slučaju, ta hrana je uglavnom bio žir. Na nesreću svih koji su bili uvučeni u ovaj incident - od ukućana do detlića - žir nije ostao tamo gde ga je ptica stavljala, već je propadao u šupljine unutar zidova.

Kastro je znao da će pronaći žirove dok je sekao zid. Ipak, nije očekivao da će zateći horor: iz zida je bukvalno tekla - poplava žirova!

„Bujica plodova je nadolazila, bez prestanka“, izjavio je Kastro za Dodo. „Mislio sam da je žir popunio samo četvrtinu zida, ali se ispostavilo da je detlić nagomilao zalihu do tavana kuće!”

Kastro je otvorio još nekoliko rupa, a žir je nastavio da teče.

Sve u svemu, iz zidova je isteklo više od 300 kilograma žira, dovoljno da se napuni osam velikih vreća za otpatke.

„Nikad nisam video ništa slično“, rekao je Kastro i odao priznanje detliću koji je, po svemu sudeći, zaista veoma predano radio.

Politika Nikove kompanije podrazumeva da se sa svim životinjama, koje pronađu u postupku čišćenja domova, postupa humano i da se one nikad ne eutanaziraju. I u ovom slučaju nije bilo drugačije.

Detlić je ostao na slobodi, a Nikova kompanija zakrpila je rupe na kući.

Vlasnik je odlučio da zaštiti zidove u slučaju da ptica odluči da ponovi “radove”. Zbog toga će detli biti primoran da pronađe novo mesto za skladištenje hrane.

Video: Pogodite ko su: U narodu poznati kao nakaze, imaju ogroman kljun koji izgleda kao klešta od raka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    6. februar 2023. | 03:45

    Da nisu propadali u zid on ih verovatno nebi ni skupljao toliko, mislio je da mu hvale