• 0

Ganter VI, najbogatiji pas na svetu: Četvoronožac iz Italije - junak “Netfliksa”

Nemački ovčar, “težak” skoro pola milijarde evra, glavni je protagonista dokumentarnog serijala 'Ganterovi milioni' koji se prikazuje od 1. februara

  • 0
Ganter, Gunther VI, najbogatiji pas na svetu Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nemački ovčar Ganter Šesti je najbogatiji pas na svetu.

Priča o ovom četvoronožnom bogatašu, od 1. februara premijerno se prikazuje u novom "Netfliksovom" istraživačkom dokumentarcu pod nazivom „Ganterovi milioni“.

Serijal od četiri dela istražuje kako je ovaj pas stekao bogatstvo i kako njegovi vlasnici pokušavaju da ga uvećaju.

„Ovo je zaista šokantna priča“, rekao je reditelj Aurelije Leturđi.

„Zvuči kao bajka da postoji najbogatiji pas na svetu koji živi raskošno sa glamuroznom pratnjom. Naravno da smo bili zaintrigirani od samog početka. Mnogi mediji su objavili priče o Ganteru, ali mi smo dobili neograničen pristup informacijama. To dosad niko nije uspeo da dobije kako bi objavio celu priču."

A priča kaže da je razmaženo štene nasledilo bogatstvo od pokojne nemačke aristokratkinje. Grofica Karlota Libenštajn izgubila je sina Gantera koji je izvršio samoubistvo i nije imala naslednike ili bliske rođake. Pre svoje smrti 1992. godine osnovala je fondaciju i ostavila bogatstvo od 80 miliona dolara svom dlakavom četvoronožnom prijatelju.

O Ganterovom istoimenom dedi, koji je imao titulu III, brinuo je blizak prijatelj njenog pokojnog sina Mauricio Mjan. Potomak italijanske farmaceutske kompanije brzo je izgradio carstvo u kome je glavni protagonista bio pas. Međutim, nema dokaza da je grofica ikada postojala, a postoje i razne priče o bliskosti Mauricija sa groficom i njenim sinom. U nekim izveštajima navodi se da je postojalo više pasa pod imenom Ganter.

„Ganter živi u Italiji“, rekla je izvršna producenkinja Emili Dimaj, dodajući da je pas sjajno zbrinut i da postoji još nekoliko Gantera, iz bezbednosnih razloga.

Prijavljena neto vrednost Ganterovog bogatstva je oko 400 miliona dolara. Prema izveštajima, imovina “Gunther Corporation” uključuje vile u Italiji, imanje u Nemačkoj, nekretnine i zemlju na Bahamima, privatne avione i jahtu.

Godine 1999. “Majami Herald” je izvestio da “Gunther” pokušava da kupi vilu od Silvestera Stalonea, ali je to bio svojevrstan marketinški trik.

Ganter možda ne troši novac, ali dokumentarac prikazuje kako uživa u životu. On ima lično obezbeđenje, jede šnicle posture zlatnim pahuljicama, pije flaširanu vodu i često posećuje vrhunskog grumera kako bi uvek bio spreman za kameru.

Ganterovi staratelji aktivno tragaju za načinima proširenja brenda “Ganter”, te se razmatralo o načinu da pas komunicira sa fanovima putem onlajn platforme.

Leturđi kaže da se ne zna kriju li Mjan i njegova porodica još neke porodične tajne.

„Svaka dobra priča puna je tajni. Učinili smo sve da ih otkrijemo, ali sa Mauricijom nikad niste načisto. Izgleda da on samo traži svoju sreću”, kaže Leturđi koji veruje da je Ganter, najbogatiji pas na svetu, veoma srećan.

Pogledajte trejler Netfliksovog ostvarenja o najbogatijem psu na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari