• 1
 ≫ 

Crni mačak velikog srca: Umesto da posmatra miša kao plen, druželjubivi Sajmon ga je ugostio

 ≫ 

Kada je video kako njegov mačak pušta miša da pije vodu i mazi ga šapom, i Bendžaminu je bilo žao da povredi miša

  • 1
mačak, miš, čile

Printskrin: YouTube/Stephen Messenger

Sajmon je umiljati crni mačak koji je pronašao novi metod za uklanjanje štetočina u svojoj kući - pretvorio ih je u posetioce.

Pre nekoliko nedelja, Sajmonov vlasnik Bendžamin Sagredo čuo je čudne zvuke koji su dopirali iz njegove kuhinje u Punta Arenasu u Čileu. Zvuci su bili slabi, čuli su se samo povremeno, te nije bio previše zabrinut.

- Nismo znali šta je u pitanju. Jednom smo videli da se Sajmon igra sa nečim ispod stolice, ali nismo mnogo razmišljali o tome - rekao je Bandžamin za Dodo.

Kako se ispostavilo, Sajmon je u svom domu primetio uljeza koji je pravio zvuke koje su njegovi vlasnici čuli i odlučio je da učini da se došljak oseća dobrodošlo. Jedno jutro, kada je Bendžamin krenuo ka kuhinji, primetio je neočekivanu scenu. Sajmon je pio iz svoje činije za vodu, a društvo mu je pravio miš. Mačak dobrog srca izgleda je razvio prijateljstvo sa plenom koji je rođen da lovi.

- Čini se da su se u tom momentu već dobro poznavali. Snimio sam celu situaciju jer sam mislio da niko neće da veruje u moju priču - rekao je vlasnik crnog mačka, koji je dodao da je bio šokiran prizorom.

Ipak, kada je video kako njegov mačak pušta miša da pije vodu i mazi ga šapom, i Bendžaminu je bilo žao da povredi miša.

- Saosećao sam se sa malim mišem. Nisam mogao da zamislim da ga povredim na bilo koji način. Dao sam mu ime Šefsito - dodao je.

Sajmonovo saosećanje kao da je bilo zarazno. Prvo je Bendžamin Šefsita izneo napolje, za slučaj da je miš želeo da pobegno. Šefsito se, ipak, očigledno osećao kao kod kuće. Od tada se više puta vraćao.

- Cenimo što ga je Sajmon prihvatio. On je mačak pun ljubavi i veoma je druželjubiv. Usvojićemo Šefsita ako nastavi da dolazi kod nas - zaključio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari