• 1
 ≫ 

Zbog zlostavljanja psa Grk kažnjen sa čak 30.000 evra, ali to nije sve!

 ≫ 

Grčka policija nedavno je izrekla "debelu" novčanu kaznu građaninu Patre zbog okrutnog postupka prema psu: osim plaćanja pozamašnog novčanog iznosa, zlostavljača čeka suđenje i najverovatnije zatvorska kazna

  • 1

Grčke vlasti rešile su da stave tačku na zlostavljanje životinja, javlja Zoosos, a prenosi portal Athensvoice.

Nedavno je jednom građaninu Patre na severu Peloponeza, po veličini trećeg grada u Grčkoj, zbog brutalnog odnosa prema svom psu, izrečena novčana kazna od čak 30.300 evra. Zlostavljač će biti optužen za nanošenje povreda i mučenje životinje, a očekuje ga suđenje i primerena zatvorska kazna.

Kako javljaju grčki mediji, čovek je lancem privezao psa za auto i vukao ga po putu Patra - Atina gotovo kilometar i po. Incident su primetile dve osobe i odmah obavestile policiju koja je požurila na teren i uhapsila počinioca. Vlasnik psa, stariji muškarac iz Agios Vasiliosa, uhapšen je i nalazi se u 1. policijskoj upravi Patre. Izrečena mu je administrativna kazna od 30.300 evra, a uskoro ga čeka suđenje i izricanje zatvorske kazne.

Prema rečima Elene Arvaniti, advokatice iz Patre, veliki ovčarski pas bio je vezan lancem za automobil. Kretanje mu je bilo onemogućeno, vučen je po asfaltu stotinama metara i zadobio je teške povrede: odrani su mu koža i meso do kostiju na sve četiri noge, a stradale su mu i šape.

„Pas je odveden u Patru kod veterinara Anta Janopuloua koji mu je sanirao rane. Ono što se dogodilo je nezamislivo: vlasnik je vezao svog psa za automobil i vukao ga po asfaltu oko 1,5 km starom magistralom. Drum je bio natopljen krvlju. Pas ima veliku i duboku ranu ispod usta, a povređene su mu sve četiri noge i šape”, objasnila je Arvaniti.

Najtužnija od svega je činjenica da se ovaj nemili događaj odigrao nekoliko dana uoči Svetskog dana borbe protiv nasilja nad životinjama.

Objašnjenje kojim se optuženi branio pred policijom je zaprepašćujuće: navodno je želeo da psa odvede kod veterinara, ali je životinja bila preteška da je nosi, zbog čega ju je vezao za auto!

Novčana kazna koju ovaj nepromišljeni Grk treba da plati spada u red najblažih (u pitanju su iznosi do čak 50.000 evra!). Verujemo da će Patranin imati dosta vremena da razmišlja o svom postupku koji ga je koštao bezmalo kao kupovina manje nekretnine u Grčkoj!

Video: EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆI VIDEO! Nemačka laboratorija divljački zlostavlja životinje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari