• 0
 ≫ 

Čim on uzme bendžo, ona doleti brzinom munje: Lisica Floksi obožava kantri muziku!

 ≫ 

Pandemija korona virusa je Endiju Tornu prekinula koncertnu turneju, ali mu je dovela muzikalnu životinju koja je postala inspiracija za nove pesme

  • 0

Pandemija COVID-19 primorala je ovog bendžo muzičara da svira i peva neobičnoj publici.

Upoznajte Endija Torna, kompozitora i tekstopisca koji živi u Koloradu gde zabavlja nesvakidašnjeg krznenog slušaoca.

Torn i njegove kolege iz benda Leftover Salmon provodili su više od decenije na turneji pre pojave COVID-19. Kada se pandemija rasplamsala, članovi benda pritajili su se u domovima. Endi je bio primoran da svira u ograničenom arealu, ali ga je iznenadio neočekivani četvoronožni posetilac. Lisica kojoj je dao ime Floksi bukvalno je ušla u njegov život prošle jeseni, ispred njegovog doma u podnožju Boldera, u blizini Denvera (Kolorado). Torn je svirao bendžo na svom imanju i uskoro se pojavila usamljena lisica koja je sela pored njega kako bi slušala svirku!

Drugog dana, Torn je seo na veliki kamen u svom dvorištu i zasvirao bendžo: ubrzo se pojavila lisica koja je ponovo uživala u muzici koju je izvodio!

"Samo je zurila u mene dok sam svirao”, kaže Torn.

Tornova supruga zabeležila je ovaj neverovatan trenutak na video snimku i postavila ga na Tornov Jutjub kanal u novembru. Video snimak je već prikupio neverovatnih 3,7 miliona pregleda!

Verujemo da ste i vi nakon ove priče poželeli da uzmete svoj instrument i krenete u prirodu kako biste pesmom razgalili divlje životinje. Međutim, Endijevo iskustvo ne treba da shvatite kao ohrabrenje da priđete bilo kojoj životinji kako biste se zbližili s njom. Veza koju je Torn ostvario sa Floksijem je prilično retka.

Posle ovog događaja, Tornova solo karijera počela je da se razvija u smeru stvaranja pesama inspirisanih - Floksijem! Lisica i muzičar dosta vremena provode zajedno: ovaj neobičan duet postao je prava senzacija i njihovi fanovi se ne mogu zasititi zajedničkih nastupa Torna i Floksija. Kako je Torn objavio na svom portalu, nedavno je snimio album "Fox Songs and Other Tales From the Pandemic”. Album nema cilj da ublažava tugu koja je jedna od posledica pandemije korona virusa, već je njen - protivotrov!

“Svet je usporio, ali život nije“, piše na Tornovom sajtu. „’Fox Songs’ je priča o tome šta može da se desi - i šta nastane - kad zastanete“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari