• 4
 ≫ 

Traži dadilju za štene, a na osude naišla zbog plate koju nudi: Da li je ovo zaista dovoljno novca?

 ≫ 

Briga o štenetu je velika odgovornost i ne treba je shvatati olako ili preduzimati bez prethodnog razmišljanja i planiranja

  • 4
Pas, štene, kuca Foto: Shutterstock

Briga o psu je veoma velika odgovornost, posebno u period dok je ljubimac štene. Iako životinja, dok ne poraste i stekne neke navike, štene jeste beba o kojoj treba dodatno voditi računa.

Briga o štenetu je velika odgovornost i ne treba je shvatati olako ili preduzimati bez prethodnog razmišljanja i planiranja.

Jedna vlasnica šteneta, koja radi svaki dan, objavila je oglas na drušvteoj mreži Redit tražeći nekoga da čuva štene dok je ona na poslu, ali nije trebalo dugo da je drugi korisnici pozovu jer je nudila samo 2,8 evra za to.

Njen maleni, kako je ona napisala, trenutno ima samo 1,3 kilograma, ali će narasti na otprilike sedam i trebalo bi da se čuva svakog radnog dana od 10 do 16 časova.

- Tražim čuvara pasa od 10 do 16 časova za platu od 236 evra (oko 27.000 dinara) mesečno. Možete se družiti sa psom u mom stanu ili ga odvesti kod sebe - napisala je ona u oglasu, a dok ju je većina korisnika kritikovala što je udomila psa za kog nema vremena, drugi su primetili da bi osobu koja pristane na ovaj oglas samo benzin od njegove do njene kuće i nazad mogao da košta celu platu koju nudi vlasnica psa.

- Smeta mi što se od ljudi očekuje da rade posao za koji troše više gasa nego što su plaćeni. To je eksploatacija - napisao je jedan korisnik Redita.

- I to za štene koje verovatno i ne zna da je moguće vršiti nuždu napolju, ali ga ipak treba naučiti - dodao je drugi.

- Obično primamo samo rezervacije na 30 minuta ili sat vremena, koje imaju svoje utvrđene cene, a za "dnevnu njegu šteneta" naplaćujemo skoro 12 evra po satu, ne više od pet sati dnevno - napisala je jedna osoba, profesionalni čuvar pasa.

Međutim, bilo je i onih koji bi prihvatili takvu ponudu, rekavši da je idealna za ljude koji rade od kuće ili starije osobe koje ne žele da se obavežu da imaju svog psa.

- Da ponovo radim od kuće, sigurno bih pristao na ovo! - napisao je jedan korisnik, a prenosi Miror.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    8. jul 2022. | 15:08

    Ja radim mnogo teži posao, često i dvokratno, za slične pare i to na crno. Šta fali da neko ko je u penziji pričuva psa za taj novac?

  • Zoran

    8. jul 2022. | 17:22

    Ne razumem,svi kukaju kako nemaju pare.Stanovi idu ko alva,nova kola takodje,letovanje i to dva puta na egzoticnim destinacijama,cuvanje pasa i ko zna sta jos.

  • Zagor

    8. jul 2022. | 17:19

    Pa ne vodis ga kod sebe svaki dan. Uzmes kuce i kod tebe je toliko dana koliko se trazi cuvanje.