• 4
 ≫ 

Otišla čak u Lavov da spasi štene jazavičara: Ukrali ga 2 dana kasnije, ponovo ga našla sa teškim povredama

 ≫ 

Jolanta je inače rodom iz Poljske i bila je u poseti majci u Krakovu, kada je rešila da ode do granice sa ukrajinom i spase psa

  • 4
Pas, jazavičar

Foto: Pixabay.com

Hrabra Jolanta Marcik prošla je pola Evrope kako bi stigla do Lavova kako bi spasila osmomesečnog jazavičara Brendija. Međutim, dva dana nakon povratka kući pas je ukraden.

Brendi je na sreću uspeo da pobegne, ali kada su ga pronašli imao je višestruke prelome na lobanji i slomljen nos, verovatno jer su ga nakon što je otišao udarila kola. Jolanta ga je odmah odvela kod veterinara, koji su uspeli da spasu njenog ljubimca.

- Apsolutno sam uništena, molim Boga da sa Brendijem sve prođe u najboljem redu. Ne razumem kakvi su to ljudi koji rade takve stvari - rekla je Jolanta.

Ona je inače rodom iz Poljske i bila je u poseti majci u Krakovu, kada je rešila da ode do granice sa ukrajinom i spase psa, piše Mirror.

- Poznavala sam porodicu iz Lavova jer sam prošle godine od njih udomila još jednog psa, ali sada je sve drugačije. Brendijevi vlasnici su bili zabrinuti zbog rata i znali su da će on biti bezbedan sa mnom ukoliko ga uzmem, naravno da sam odmah pristala - rekla je ona.

Ona se sa Brendijem ubrzo vratila u Veliku Britaniju, a samo dva dana kasnije dogodila se nesreća.

- Dve užasne osobe su ga stavile u auto i odvele. na sreću Brendi je uspeo da pobegne na ulicu, bio je prestravljen. Svi smo ga te noći tražili, međutim, nigde nije bilo ni traga ni glasa ni od psa, ni od napadača - objašnjava Jolanta.

Pas je do sada imao jednu operaciju i još uvek se oporavlja.

- Nadamo se da će uspeti da se oporavi, u mojim očima on je borac - rekla je ona.

Video: Svi čekamo proleće a on bi se po ceo dan igrao u snegu: Jaza i zimski zvončići

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari