• 0
 ≫ 

Upoznajte mačka Luisa: Pufnasti aktivista ima više od 100.000 pratilaca na Instagramu, ovo je njegova misija

 ≫ 

Luisova važna misija je skretanje pažnje svojih pratilaca na Instagramu na problem očuvanja životne sredine, značaj klimatskih promena i održivog životnog stila

  • 0
Mačak Luis Foto: Instagram/louiswildlife

Svet se sve brže menja - i to ne uvek na bolje. Zbog različitih želja i potreba ljudi nestaju brojne šume i ostala staništa divljih i tropskih životinja, životinje se na silu "otimaju" iz svojih jazbina i nikada više ne budu vraćene. Posledica toga? Nestajanje čitavih životinjskih vrsta. Sa potrebom da se podigne svest o ovome, i očuvanju životne sredine generalno, nastao je Instagram profil o mačku Luisu, koji u svojim svakodnevnim avanturama nastoji da posetioce svog profila edukuje o ovim problemima.

Ko je Luis i zbog čega je toliko interesantan?

Prelepi prizori prirode Nemačke, druženje sa lisicom i avanture na koje odlazi na svom čamcu - to možete videti na Instagram profilu mačka Luisa! Luis je mačak rase mejn kun, koji živi na teritoriji grada Berlina, u Nemačkoj, sa svojim prijateljem lisicom, i naravno - sa svojim vlasnikom, piše Apetit.rs.

Luis je najpoznatiji po svojim video klipovima gde se vozi čamcem, i ujedno pravi turu po divnom predelu Nemačke, gde on živi. S obzirom na to da je on mačka mejn kun rase, a one su poznate po svom bogatom krznu, njemu nimalo ne smetaju aktivnosti napolju, pa samim tim i ove vožnje čamcem, čak ni po hladnijem vremenu. Ukoliko pažljivo pogledate bilo koji video njegove vožnje, videćete zamišljenog Luisa koji razgleda okolinu, i koji tada izgleda kao neki filozof-mačak.

Koja je to važna misija koju Luis ima?

Sa više od 100.000 pratilaca na Instagramu, Luis spada u top 5% ljubimaca-influensera na ovoj društvenoj mreži. Naravno, to i nije čudno imajući u vidu harizmu ovog pufnastog aktiviste. Međutim, Luis je više od lepog mačka. Naime, Luisova važna misija je skretanje pažnje svojih pratilaca na problem očuvanja životne sredine, značaj klimatskih promena i održivog životnog stila. Za njega se može reći da je pravi mačji aktivista, a i glavni je lik u knjizi za decu nastaloj po njegovom liku. Simpatičan Luisov lik ga prosto čini neodoljivim, i ne čudi što je pobrao sve simpatije na Instagramu. Još kada se uzme u obzir njegov zadatak, ne može se zamisliti bolji aktivista-borac za životnu sredinu u mačjem svetu.

Video: Umesto da ga juri ona ga ljubi: Mačka i pacov najbolji drugari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari