• 1
 ≫ 

Udomljeni pas Kolinde Grabar Kitarović više ne živi sa njom: "Najvažnije nam je da je u dobrim rukama"

 ≫ 

Kika već godinu dana živi kod porodice koja ima veliko dvorište i često je kod njih ranije bila na čuvanju kada bivša predsednica zbog obaveza i putovanja nije mogla da brine o njoj

  • 1

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u oktobru 2018. godine udomila je psa Kiku i dovela je na Pantovčak.

Kika već neko vreme ima novi dom, a tu informaciju potvrdili su ljudi bliski Kolindi.

- Imamo saznanja da je Kika dobro. Najvažnije nam je da je u dobrim rukama. Da nije tako, reagovali bismo. Preudomljavanje je odgovornije nego zapuštanje životinje - rekao je Luka Oman, aktivista za prava i dobrobit životinja.

Kika već godinu dana živi kod porodice koja ima veliko dvorište i često je kod njih ranije bila na čuvanju kada bivša predsednica zbog obaveza i putovanja nije mogla da brine o njoj. Ali, vlasništvo se nad psom i dalje se vodi na Kolindu Grabar Kitarović.

Podsetimo, prilikom posete virovitičkom Skloništu za životinje predsednica je neplanirano usvojila psa. Ranije je Kolindi postavljeno pitanje ako ne pobedi na izborima 2020. godine, što će se dogoditi sa psom, a bivša predsednica je tada odgovorila da je u pitanju njen pas i da će ići sa njom.

Video: Dolazak Kolinde Grabar-Kitarović na inauguraciju predsednika Hrvatske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    10. februar 2022. | 23:11

    Presli ate igricu kada su “vesti” u pitanjuJu ju ju juu