• 0
 ≫ 

Deng Deng, napušteni pas, prodat za neverovatnih 25 hiljada dolara na aukciji u Kini

 ≫ 

Osmogodišnji pas je napušten u centru za treniranje kućnih ljubimaca, 2014. godine

  • 0
Šiba inu Foto: Unsplash

Napušteni pas po imenu Deng Deng koji je postao internet senzacija u Kini, prodat je na aukciji za oko 25 hiljada dolara.

Šiba inu ostavljena je u centru za treniranje kućnih ljubimca pre sedam godina, a njegov vlasnik nikada se nije vratio po njega, prenosi BBC.

Pekinški sud odredio je da se pas proda na aukciji, pošto vlasnik nije pronađen.

Onlajn aukcija zainteresovala je mnoge, a Deng Dengova početna cena bila je samo 78 dolara. Ona je trebalo da traje 24 sada, ali je prekinuta ranije, nakon što je privukla 480 kupaca i čak 166 hiljada pregleda.

Zbog kripto valute koja deli ime sa ovom rasom pasa, potražnja za njima je eksplodirala poslednjih meseci, a prošlog meseca, milijarder Elon Musk, podelio je fotografiju svog šiba inu šteneta, Flokija.

Centar je navodno pokrenuo tužbu protiv vlasnika, zbog neplaćenih troškova ali, kako sud nije uspeo da pronađe vlasnika, predloženo je da se pas proda na aukciji.

Reklama i video Deng Denga postali su viralni na na kineskoj društvenoj mreži "Weibo", i mnogi su se zainteresovali za šarmantnog psa.

Video: Kad malena šiba krene na kupanje, to izgleda kao scena iz filma Nemoguća misija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari