• 1
 ≫ 

On je dokaz da je pas čoveku najbolji drug: Spasio život vlasnici koja se smrzavala u polju

 ≫ 

- Beku je prvi pas koji je dobio nagradu za hrabrost - saopštile su vlasti

  • 1
Pas spasao staricu Foto: Chungnam Provincial Government)

Preslatka četvorogodišnja kuca Beku, pokazala je još jednom zašto je pas čovekov najbolji prijatelj.

Njena vlasnica, 90-godišnja starica iz Južne Koreje koja pati od demencije, nestala je 25. avgusta, navode lokalni mediji.

Kada je policija pregledala sigurnosne kamere po gradu, naišla je na snimak u kom se vidi kako starica i njen beli pas napuštaju pešaka selo u kom je živela. Odmah su alarmirali spasilačke službe, koje su krenule u potragu za ženom koja se zove Kim i njenim malim krznatim drugom.

Napokon, 40 sati kasnije u pirinčanim poljima na obližnjoj farmi pronađena je žena na oko dva kilometara udaljenosti od svog doma. Ona je kolabirala, a zbog visokih biljaka koje su je okruživale, spasioci nisu mogli odmah da je uoče.

Ona je skoro dva dana provela napolju, a njen pas je sve vreme ostao uz nju grejući je. Zahvaljujući malom, belom psu, koga su dronovi sa senzorima za toplotu uočili u poljima, njih dvoje su pronađeni i spaseni.

Pas spasao staricu Foto: Hongseong-gun Office

Starica se sada nalazi u bolnici, gde se uspešno oporavlja, a Beku je zbog svoje hrabrosti i ljubavi prema njegovoj vlasnici nagrađen, piše CNN.

- Beku je prvi pas koji je dobio nagradu za hrabrost i postao je prvi pas koji je dobio zvanje počasnog spasioca - saopštile su vlasti.

Ćerka vlasnice psa rekla je da je njena majka usvojila Beku pre tri godine, nakon što ju je napao i povredio veći pas.

- Beku je jako vezan za moju mamu, sada joj je vratio zato što je ona njemu spasila život. Bila sam jako zabrinuta za mamu, drago mi je što se sve dobro završilo - rekla je ćerka u izjavi za medije.

Video: Nema ni 2 godine, a već je spasila 3 života: Neustrašiva keruša iz Rusije postala faca na TikToku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    8. septembar 2021. | 21:47

    Duse identicne osim sto nepricaju istim jezikom ali osecaji su isti i i zivotinja i covek raspolazu culom osecaja koji je deo medjusobne komunikacije,neki to mogu razumeti i videti a neki koji su zakrzljali sa svojim culima su hladni ko led ,tacnije sirovine beskorisne mase