• 3
 ≫ 

Motor prede, bukvalno: Mačka iskoristila 1 od 9 života i preživela put od 400 kilometara pod haubom

 ≫ 

Mačka je u motoru bila četiri sata i prešla je skoro 400 kilometara

  • 3
mačka, maca, mače Foto: Pixabay

Mače staro svega šest nedelja preživelo je zaglavljeno četiri sata u motoru automobila i prevalilo je put od gotovo 400 kilometara.

Mačak, kojem su dali ime Tom Džons, po čuvenom pevaču, preživeo je put od Južnog Velsa do Lidsa, koje je trajalo četiri sata. Vlasnik automobila rekao je da mu se učinilo da tokom puta "motor prede", ali je tek po dolasku na odredište u motoru pronašao mače koje je bilo crno od motornog ulja.

On je pokušao sam da izvuče životinju napolje, ali pošto nije imao uspeha, u pomoć je pozvao spasioce.

Bizarna avantura za slatko mače odigrala se 12. avgusta, a veterinari kažu da je pravo čudo da mačka nije povređena u ovom incidentu.

- Sigurno je iskoristio jedan od devet života tokom ovog putovanja - rekla je Rebeka, iz RSPCA, koja je izvukla mače iz motora.

Nakon što je izbavila životinju, istu je okupala i odvela kući, gde je budno motrila na nju danima. Kada se uverila da je mače ok, prebacila ga je u azil gde radi i kaže da je u odličnom stanju.

Video: Ovo je prva mačka koja je zamenila manekenke na sajmu automobila: Zgodni modeli su prevaziđeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    3. septembar 2021. | 15:34

    Lepotan mali slatkis

  • mostarac

    3. septembar 2021. | 16:17

    na novom opel vivaru tek sto je kupljen pronadjen kostur i krzno od macke zaljepljen za motor, kljestima sam jedva odvojio, spljostena skroz bila. Interesantno je da nije bilo nikakvih mirisa jer je vjerovatno doputovala tako iz Njemacke, a tako i prodat. Dok nisam otisao na kontrolni servis ne bi ni saznao

  • Foki

    3. septembar 2021. | 19:10

    Meni se zabio galeb u motor Alfa romea, vozio sam tako 30.000 km dok nisam slucajno otvorio haubu da sipam tečnost za stakla... I video perje..