• 3
 ≫ 

Policija moli građane da "usvoje" pse koji nisu prošli policijsku obuku: Dobri su, ali ne grizu

 ≫ 

Psi nisu prošli obuku iz brojnih razloga, neki su preplašeni, neki slabi ili krhki, navodi se u saopštenju. Neki od njih "ne grizu", odnosno, nisu želeli da poslušaju naređenje trenera da napadnu metu

  • 3
Nemački ovčar Pixabay.com

Iako su svi psi dobri, nisu baš svi predodređeni da budu policijski psi. Zbog toga kineska policija apeluje na građane da usvoje pse koji nisu prošli policijsku obuku.

Policijska akademija u provinciji Liaoning nudi pse koji nisu uspeli da se kvalifikuju za posao u službi. Aukcija pasa počeće 7. jula, a u ponudi su 54 životinje, uglavnom nemačkih ovčara.

Ovi psi nisu prošli obuku iz brojnih razloga, neki su preplašeni, neki slabi ili krhki, navodi se u saopštenju. Neki od njih "ne grizu", odnosno, nisu želeli da poslušaju naređenje trenera da napadnu metu.

Isto tako, među ovim psima ima onih koji nisu dovoljno "atletski podobni" i nisu sposobni da hvataju predmete u letu. Navode da ovi psi nisu izbačeni, već jednostavno nikad nisu bili ni dorasli da uđu u ozbiljan program obuke.

Početna cena za svakog psa biće 200 juana, oko 30 dolara, a svaka naredna ponuda mora da bude za 50 juana viša, i tako do najviše ponude.

Oni koji na kraju kupe psa moraće da potpišu ugovor da će poštovati vladine odredbe o odgajanju ovih životinja. Biće im zabranjeno da preprodaju kučiće, kao i da ih poklone drugom vlasniku.

Video: ONil je razdragan pas u uniformi, njuška sve redom, a čim pronađe drogu dobija nagradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lea

    2. jul 2021. | 09:28

    Mi ostali apelujemo da udomi a ne kupuje ker ljubav ne mozes kupiti. Spasite neku dusu.

  • sale

    2. jul 2021. | 13:33

    Neko bi pomislio da Kinezi nemaju problema sa udomljavanjem pasa. I to što mekši to bolji.

  • Zeljko

    2. jul 2021. | 11:56

    pa sta ce nam ako ne grizu??