• 4
 ≫ 

Nakon zemljotresa otišli iz Petrinje: Psa ostavili zavezanog u podrumu, oduzete mu zadnje noge

 ≫ 

Dojava je glasila: "X i X su s decom pobegli za Zagreb, pas rotvajler koji ne može na zadnje noge ostao je zavezan u podrumu"

  • 4

Tog dana bili smo u Petrinji. Po zavrsetku hvatanja kucnih mica ciji su vlasnici molili da ih se spasi prije rusenja...Posted by Udruga za dobrobit i zaštitu životinja "Najbolji prijatelj" on Понедељак, 04. јануар 2021.
Udruženje za dobrobit i zaštitu životinja "Najbolji prijatelj" pronašlo je u Petrinji rotvajlera čiji su vlasnici nakon zemljotresa otišli u Zagreb, piše Index.hr.

Dojava je glasila: "X i X su s decom pobegli za Zagreb, pas rotvajler koji ne može na zadnje noge ostao je zavezan u podrumu".

- Tog dana bili smo u Petrinji. Po završetku hvatanja kućnih mica čiji su vlasnici molili da se spasu pre rušenja kuće, stiže dojava: "X i X su s decom pobegli za Zagreb, pas rotvajlera koji ne može na zadnje noge ostao je zavezan u podrumu" - započeli su opis događaja na Fejsbuku.

Bez imalo razmišljanja odjurili su na dojavljenu adresu.

- Dozivali smo ljude oko kuće, psa, kucali po prozorima podruma. Ni muk. Pitali smo opet. Je li sigurna u navedeno? Niko ne laje, ne cvili... I da, sigurna... Ušli smo unutra. I bio je tamo. U drugoj mračnoj prostoriji, zavezan za panj. Iznemogao, gotovo nepokretan. Zadnje dve noge oduzete, prednje dve jako slabe. Dehidrirao, gladan... Imao je problema s očima, otežano jeo, pio... - opisali su.

Dodali su da je pola sata pre ponoći na staru godinu njihova veterinarka došla da uradi prvo šta se moglo.

- A do 3:30 ujutro volonterka ga prala, držala na infuziji, hranila... Tako je nama izgledao doček, nadamo se bolje, 2021 - dodali su.

Psu su dali ime Debeli, a znaju da ima tri godine.

- Njegova priča podseća nas na sve zaboravljene, ostale u ruševinama, zaključanim podrumima, kućama... - dodali su.

Apelovali su na sve koji znaju da je neko živo biće ostalo zatočeno ili su oni ti koji su ostavili svog ljubimica u potresnim područjima, da im jave, a oni će ih odmah otići da ga pokupe.

- Bez otkrivanja identiteta, bez osuda, molimo vas samo javite. Nažalost, sigurni smo da ovo nije jedini takav slučaj... Odmah sledeći dan zvali smo vlasnika. Potpisao je izjavu o odricanju vlasništva nad psom i prepis na negovanje Udruženju. Molimo Vas suzdržite se komentara na račun vlasnika. Fokusirajmo se na konkretna rešenja na milion problema u vezi sa ovom tragedijom koja nas je sve potresla. Danas smo bili na prvom vađenju krvi. Iz nalaza se vidi da su prisutne neke upale. Lečimo oči, na antibiotiku je, hranimo se kuvanom hranom, lepo se debljamo i vraćamo snagu. A što se tiče invaliditeta - detaljne pretrage će tek pokazati. Sumnja se na posledicu incesta prilikom štancanja rotvajlera. Mi od Debelog ne odustajemo - poručili su i najavili da će više o zdravstvenom stanju Debelog pisati kad budu znali više.

Video: Pomoć za ugrožene ljude u Petrinji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari