• 6
 ≫ 

Dobila je pomeranca, uginuo je posle 6 dana: Ovo se sve češće dešava, jer jednu stvar nije proverila

 ≫ 

Smrt šteneta je naterala obožavaoce serije "Love island" da pokrenu peticiju i tako okončaju praksu kupovine pasa iz Rusije

  • 6
Tommy Fury, Molly-Mae Hague Foto: Instagram/mollymaehague

Zvezde TV serije "Love island" i ljubavni par Tomi Fjuri i Moli Mej Hejg su se zaljubili u štene pomeranca početkom meseca. Kako i ne bi, kad je sav pufnast, sa okicama kao dugmićima. Štene je bilo poklon za Molin rođendan. Na nesreću, samo šest dana kasnije, štene nazvano Mister Čaj je uginulo, piše The Sun.  

Smrt šteneta je naterala obožavaoce serije da pokrenu peticiju i tako okončaju praksu kupovine pasa iz Rusije, gde se psi "štancuju" u užasnim uslovima, a potom prodaju za hiljade i šalju u Britaniju.

Kako je rekao Ijan Brigs, glavni inspektor RSPCA, Kraljevskog društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama, potencijalnim vlasnicima se uvek savetuje da štene vide sa majkom i da ne kupuju uvozne štence.

- Novi vlasnici, kupovinom uvoznog šteneta, podržavaju okrutno "uzgajanje" štenaca, gde se roditelji drže u užasnim uslovima i koriste kao mašine za nova legla, a štenci su često bolesni i umiru, a nemate pravi način da to proverite.

Za sada nema dokaza da je Mister Čaj potekao upravo iz jedne takve uzgajivačnice. Kako je posle smrti ljubimca rekla Moli Mej Hejg, više joj neće pasti na pamet da štene kupuje u inostranstvu. Opcija bi mogla da bude i da udome psa sa ulice.

Olivija Atvud (26) ispričala je da joj odgajivači svakodnevno šalju poruke, nude joj besplatne štence, kao da su par cipela ili nešto slično.

U Veliku Britaniju se godišnje oko 80.000 štenaca uveze iz zemalja kao što su Irska, Rumunija, Mađarska. Za štence je veliki stres da prelaze tako velike daljine.

Video: Spas u zadnji čas: Vatrogasci povratili u život mace koje su se nagutale dima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    13. jun 2020. | 15:20

    Cane corso je pas za kuću, domaćine, ljubav prava!! Velika maza sa divnim srcem...

  • T

    15. jun 2020. | 07:49

    Deca su za kucu,a pas za dvoriste i tacka.