• 2
 ≫ 

Nesvakidašnja akcija spasavanja u Zagrebu: Upao u šaht, pa strpljivo čekao pomoć, fotke su carske

 ≫ 

Prolaznici su kod zagrebačke bolnice u šahtu primetili rasnog psa koji je mirno sedeo i čekao pomoć

  • 2

Jedan engleski seter je juče spasen iz šahta za otpadne vode u Kišpatićevoj ulici, u blizini KBC Zagreb, koji je iz nekog razloga bio otvoren. Kada je pas tačno upao ne zna se, ali juče je sirotog psa čuo muškarac koji je šetao kraj bolnice dok je čekao oca da izađe iz KBC-a.

Kada je shvatio da mu sam ne može pomoći, odmah je pozvao pomoć.

- Čovek je začuo lavež psa. Budući da u blizini nije video nijednog psa, oslušnuo je bolje odakle zvuk dolazi i uputio se u tom smeru. Kraj jednog kioska je opazio šaht odakle je dopirao cvilež pomešan s lajanjem. Zvučalo je to kao poziv u pomoć - rekao je Damir Skok, direktor Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba za Telegram.hr.

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje izašla je na teren, a kako kaže Skok, čovek koji je psa spasavao – Dalibor, uverava da je seter s njime odlično sarađivao.

- Naime, postoje psi koji se toliko prestraše u takvim situacijama da postanu agresivni. Engleski seter tome je bio čista suprotnost. Osećao je da neko želi da mu pomogne i prepustio se rukama tzv. hvatača - kaže Skok.

Srećom, pas je čipovan, pa je ubrzo utvrđeno čiji je.

- Međutim, vlasnik se nije odmah javio na telefon. Uzvratio je poziv uveče kad se Sklonište zatvorilo za posetioce. Obećao je da će po psa doći ujutro. Tako je i bilo. Pas je prenoćio u karantinu - rekao je Skok.

Video: Pačići upali u šaht. Vatrogasci nisu mogli da ih izvuku, a onda su im pustili JuTjub klip!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari