• 1
 ≫ 

Zabava u karantinu: Pas Sparki osmislio je način da vežba zajedno sa vlasnikom

 ≫ 

Karantin je učinio da ljubimci postanu maštoviti

  • 1
Sparki Foto: Instagram/Printscreen

Da ste Italijanu Silviju Siamu pre samo mesec dana rekli da će njegov ekstremno lenj pas Sparki, postati njegov glavni partner za vežbanje, ne bi vam verovao. Međutim, kada se Silvijev život okrenuo naopačke, onog momenta kada je Italija proglasila karantin, on nije mogao da bude srećniji, što pored sebe ima petogodišnjeg minijaturnog bulterijera.

- Sparki je lenj pas. Voli da provodi vreme sa porodicom i da se mazi – rekao je Silvio, za The Dodo.

Sparki nije fan kardio vežbi i veoma često brzo odustane u sred šetnje. Kada Sparki odluči da je njegova šetnja gotova, on legne i natera svog vlasnika da ga nosi do kuće. Na njegovom Instagram nalogu sparky_minibullterrier možete pronaći mnogo zanimljivih slika.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SPARKY (@sparky_minibullterrier) on

Kako Sparki mrzi da vežba sam, smislio je plan da pomogne svom vlasniku da ostane fit, a da usput i on zadovolji svoju potrebu za maženjem. Ovaj scenario u kojem obojica dobijaju šta žele, idealan je za Sparkija.

- Za Sparkija je zajedničko vežbanje čista zabava. On obično legne blizu mene kako bi mogao da ga mazim i ljubim dok vežbamo – istakao je Siamo.

Sparki zna kada Siamo počinje započinje trening i sve što on treba da uradi je da se pozicionira ispod vlasnika, pa čučnjevi i sklekovi postaju trenuci maženja i poljubaca. I njegov plan uvek uspe:

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SPARKY (@sparky_minibullterrier) on

Ovo pomaže Siamu da ostane optimističan dok je u karantinu. Sparkiju karantin uopšte ne smeta, pogotovo zato što je njegov vlasnik uvek tu pored njega.

- Sparki je srećan, jer ga konstantno mazimo. Igramo se zajedno, zovemo prijatelje putem video poziva, spremamo kolačiće koje on zaista voli. Kada se umori, ode na terasu i legne da se odmori – rekao je Siamo.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SPARKY (@sparky_minibullterrier) on

- U danima dok smo u karantinu, kada nam je kretanje ograničeno i moramo da ostanemo kod kuće, vežbamo zajedno sa Sparkijem, da nam brže prođe vreme. On nam pomaže da nam dani prođu u miru i na trenutak učini da zaboravimo šta se trenutno dešava u Italiji - dodao je on.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SPARKY (@sparky_minibullterrier) on

(K. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari