• 2
 ≫ 

Slepa kokoška ima psa vodiča: Godinama živi sa pitbulom i nerazdvojni su

 ≫ 

Teška infekcija očiju je uzrok potpunog slepila

  • 2
Pitbul, pit bul, pas

Foto: Pixabay

Kokoška Peri ostala je slepa usled opasne infekcije očiju. Iako su vlasnici učinili sve ne bi li je izlečili, spasa za koku nije bilo, te više uopšte ne vidi.

Porodica je posle tužnih vesti odlučila da učini sve kako bi Peri ostatak života provela u najboljim uslovima.

- Napravili smo velike promene da bi Peri olakšali život. Koristimo posude za hranjenje koje stvaraju zvuk i nisko postavljene šipke za odmor. Uveče nam pravi društvo dok gledamo televizor, a tu je i jedan veliki ležaj u spavaćoj sobi koji je namenjen njoj - objašnjava vlasnica kokoške Krista Habard i dodaje da Peri ima dadilju kada članovi porodice nisu kod kuće.

Budući da se još kao pile suočila sa ozbiljnom bolešću, Peri je navikla na pažnju i negu koju dobija od svih članova porodice. Ipak, jedan ukućanin se najviše brinuo o Peri. Od trenutka kada se razbolela pitbul Taž je bio glavni zaštitinik kokoške.

- Imao je tri godine kada se zbližio sa Peri i odmah je postao njen pas vodič. Osam godina su bili nerazdvojni. Spavali su zajedno i često uživali na suncu. Taž je uginuo 2018. godine posle duge borbe sa kancerom. Peri je u tim trenucima bila očajna, jer je znala da je izgubila druga - objašnjava Kristi.

Taž je imao važnu ulogu u životu kokoške, a porodica je brinula kako će se Peri snaći bez njega. Još uvek ga nisu preboleli, ali su odlučili da udome dva mala štenca. Kada su se pridružili porodici, Peri je odmah postala živahnija. Bila je srećna što je u društvu novih prijatelja. Kako su štenci rasli, Peri se vezala za ženku Grejsi. Sada su nerazdvojni, a sa njima je i još jedan pas.

Grejsi pomaže Peri da pronađe omiljene igračke, kao da oseća koliko su važne za njenu orijentaciju i kretanje.

- Grejsi donese igračku i stavi je ispred Peri. Dok se kokoška šeta u dvorištu, Grejsi čeka u prostoru koji je rezervisan samo za nju. Kada Peri sedi ispred televizora, pas joj odmah donese igračku. Prva stvar koju Grejsi uradi posle buđenja jeste obilazak svoje pernate prijateljice - objašnjava Kristi.

Taž i Peri su se dobro slagali, a sada je njegovo mesto zauzela ženka pitbula. Grejsi ozbiljno shvata svoju ulogu psa vodiča. Trudi se da Peri bude sigurna, srećna i uvek okružena igračkama, piše Dodo.

- Grejsi je nastavila Tažovu misiju. Sigurna sam da su Peri i Grejsi dve srodne duše - objašnjava njihova vlasnica Kristi.

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam

    4. mart 2020. | 15:36

    I tako kad ovi umru, ćorava kokoška nasledi sve i uživa. Deca umiru od gladi širom sveta, a izgubljeni likovi pridaju pažnju coravoj kokoski koja spava na velikom krevetu. Mislim da je vreme za restart.