• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odvela je samojeda na šišanje, "olindran" je do ćelavosti: Nije ga prepoznala. Nećete ni vi

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojka je odvela svog kućnog ljubimca kod frizera za pse da ga malo ošišaju i ulepšaju, a kada je otišla da ga preuzme frizer je morao da je uverava da to jeste njen pas.

  • 3
Pas

pixabay

Kako piše Mirror, Karli Koka sa Floride odvela je svog sedmogodišnjeg samojeda, koji se zove Nanuk, kod svog lokalnog frizera za pse, kako bi ga malo ošišao i doterao, ali je izgleda došlo do nesporazuma.

Samojedi imaju dugu dlaku i podlaku i to je jedna od njihovih glavnih vizuelnih karakteristika, jer potiču iz severne Rusije i Sibira, a njegov izgled odaje utisak moći, izdržljivosti i šarma.

Međutim, vlasnica psa nije mogla da prepozna svog ljubimca nakon što je frizer završio njegovo „ulepšavanje“.

Kada je devojka otišla da preuzme svog belog psa – nije mogla da veruje -  pas je bio potpuno ćelav.

Pas

Samojed pre šišanja i posle njega; Foto: Indiatime post

Kako su na Floridi visoke temperature, vlasnica će morati da maže psa sa kremom za sunčanje da ne bi dobio opekotine od sunca, a sve dok krzno ne bude ponovo poraslo.

Nanuk više ne liči na samojeda, sada više podseća na britanskog bul terijera. Na sreću po frizera, vlasnica psa je videla smešnu stranu ove situacije.

Karli je rekla kako je u salonu prošla pored svog psa jer ga nije prepoznala.

- Kada sam otišla kod grumera da preuzmem svog psa, bukvalno sam rekla naglas: Ovo nije moj pas.

Frizer je morao da uverava devojku da to jeste zaista Nanuk, ali je razlika toliko bila velika da je morala da pozove psa po imenu, kako bi se uverila da je to zaista on.

U celoj priči, izgleda da psu njegova nova „frizura“ uopšte ne smeta. Prema rečima njegove vlasnice, Nanuk se ponaša veoma ponosno.

Nanuk će biti ponovo "stari" pas tek nakon godinu dana, jer je upravo toliko potrebno da mu dlaka ponovo izraste. Karli je zaključila da će morati da bude veoma kreativna da bi svog psa, sada bez krzna, sačuvala od raznih vremenskih prilika.

(T.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Žena Slobe Radanovića se provodi na koncertu Baje Malog Knindže: Šajkaca na glavi, i tri prsta uvis

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saradžogla

    20. decembar 2019. | 08:29

    Da mi je da znam kuj dade da se vrsta psa vika SAMOJED?Evo,na primer,DUGODLAKI HASKI što i jeste.Ja imam par haskija Vukicu i Vujadina.Lepših džukaca nema u celoj Srbiji i dva sela više.Kupljeni su od uzgajivača iz južne i severne Srbije.Imaju rodoslov koji počinje još iz vremena Kraljevića Marka i Muse Kestendžije.