• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj pas nazvan je Čupko, a potom i Meda: Istina je da se sve vreme zvao Mili i da se vratio kući

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pas koji se nedavno našao na ulici gde je doživeo nesreću nije bio napušten, već je izašao iz doma u samo jednom trenutku nepažnje

  • 1
Sandra Mijailović i njen pas Mili Foto: Privatna arhiva

Na našem portalu nedavno je objavljena priča o psu iz Čačka koji je spasen sa ulice na kojoj je doživeo nesreću.

Pas je pronađen na ulici sa nekoliko preloma i teškom povredom oka. Dok su ga spasavale volonterke iz Čačka, na brzinu su ga nazvale Čupko, a potom je, dok se oporavljao od operacije, dobio ime Meda. Ali, kako smo nedavno saznali, i tu nije bio kraj njegovom "preimenovanju", jer se Čupko, odnosno Meda, zapravo zove Mili.

Vlasnica ovog lepog belog psa je Sandra Mijailović i samo je splet nesrećnih okolnosti jedne večeri učinio da Mili izađe iz doma u kome je bio voljen kao malo dete. A kad se neko nalik malom detetu nađe van kuće, on nažalost ne ume da stane na crtu izazovima koji vladaju na ulici.

Mili je mešanac bišona i maltezera koji nije bio izbačen iz toplog doma na ulicu na kojoj se nije snašao i gde je doživeo nesreću.

Mili je dotad srećno i zadovoljno živeo u domu, gde je dane provodio uz porodicu koja ga je čuvala kao što rade svi odgovorni vlasnici na svetu. Ipak, kako napominju u razgovoru, oni su napravili samo jedan previd: Milija nisu na vreme čipovali. I sve ono što se desilo kad je pas izašao iz kuće i potom doživeo nezgodu moglo je da bude manje bolno, naročito kad je reč o njegovj vlasnici Sandri kojoj tek sledi oporavak od ovog traumatičnog iskustva.

Sandra boluje od cerebralne paralize, ali joj to nimalo ne smeta da bude dobra majka, kćerka, sestra i Milijeva vlasnica. Jedne večeri, desile su se nepredviđene zdravstvene komplikacije zbog kojih je Sandra morala da ode u bolnicu. Tada su ukućani bili prezauzeti njenim stanjem koje je zahtevalo hitnu reakciju, a Mili je to propratio na svoj način: pošao je za Sandrom, zahvaljujući tome što su vrata kuće ostala otvorena.

Jana Perišić iz Čačka, koja zbrinjava ljubimce sa ulice, dobila je obaveštenje o povređenom psu kome je pritekla u pomoć i odvezla ga veterinaru. Pas je imao višestruki prelom karlice, trpeo je velike bolove i veterinar ga je odmah operisao.

Pas nažalost nije imao čip te vlasnik nije mogao biti identifikovan i pozvan, a troškove operacije koja je koštala 65.000 dinara pokrili su ljudi koji uvek pomažu u ovim situacijama. I dok se pas oporavljao, Jana Perišić je saznala ko je njegov vlasnik.

Usledila su nemila dešavanja: u vremenu u kome živimo ona nisu nepoznata, ali su često ishitrena i nepotrebna.

Ono što je uvek najvažnije jeste istina koja se kad-tad sazna.

U slučaju psa Milija, koji je jedne noći instinktivno istrčao na ulicu za svojom vlasnicom, istina je da se on konačno vratio kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Samo proveram da li si tu: Pas na šišanju nije skidao pogled sa vlasnice

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bok

    28. oktobar 2024. | 16:37

    Ovoj devojci koja je spasila psa su valasnici dolazili na vrata da prete tj sin vlasnice (kockar) koji ne gleda ni svoje dete kao ni ona unuče, psa niko nije trazio dok nije bio objavljen niti su se pitali kako je psu samo su rekli da je vlasnica tuzna bez njega. Nemaju pare za lecenje ali kockanje moze.