• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

JKP "Mediana" iz Niša povećava kapacitete prihvatilišta za pse: Do 1. aprila naredne godine još 180 mesta

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim proširenja prihvatilišta za napuštene ljubimce u planu izgradnja novog azila, izjavio Ivan Mihajlović, doskorašnji direktor JKP "Mediana"

  • 0
Psi lutalice u Nišu Foto: D. K.

Javno komunalno preduzeće "Mediana" iz Niša do 1. aprila naredne godine će povećati kapacitet prihvatilišta za pse za još 180 mesta, što je trostruko više u odnosu na sadašnjih 60 mesta, izjavio je na sednici Skupštine grada Niša Ivan Mihajlović, doskorašnji direktor JKP "Mediana" i odbornik u niškom parlamentu.

"Kapacitet postojećeg prihvatilišta će fazno biti povećavan do ukupno 240 mesta i to je samo prvi korak u povećanju kapaciteta prihvatilišta. U narednoj godini planira se izgradnja novog prihvatilišta“, izjavio je Mihajlović. On je podsetio da je to preduzeće, u cilju smanjenja broja napuštenih pasa na ulicama, 2022. godine uvelo besplatnu sterilizaciju za vlasničke pse.

"Za poislednjih sedam godina smo sterilisali skoro 3.000 pasa lutalica, a u prethodne tri godine skoro 400 vlasničkih pasa", izjavio je Mihajlović. On je negirao tvrdnje pojedinih odbornika opozicije da JKP "Mediana" ne radi u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja.

"Mi hvatamo pse koji prolaze čitav tretman vakcinacije, sterilizacije i svega ostalog i onda se vraćaju na lokacije na kojima su uhvaćeni, a to nadgledaju društva za zaštitu životinja“, izjavio je Mihajlović i dodao da odgovorno tvrdi da je Zoo higijena JKP "Mediana" jedna od najboljih u Srbiji.

(D. K./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Karleuša pokazala novog psa

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari