• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je Bora Čorba pomagao napuštenim psima, spasao slepo mače sa ulice i dao mu ime po čuvenom pevaču

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pas je bio jedna od Borinih omiljenih životinja, kako u životu, tako i u stihovima, a jedno slepo mače sa ulice nazvao je Steva Vonder

  • 0
bora i pas Foto: ATAImages, Shutterstock

Bora Đorđević, legendarni rok muzičar i vođa grupe "Riblja čorba", preminuo je danas, 4. septembra, u 72. godini. Neozbiljan u ozbiljnosti, plemenit i svestran, Bora će ostati upamćen po kultnim pesmama koje je pevao i stihovima koje je pisao, ali će ga javnost pamtiti i kao velikog humanistu.

Popularni roker bio je donator hrane za pse vlasnicima azila koji godinama brinu o napuštenim kućnim ljubimcima.

On je na taj način želeo da nagradi, kako je tada rekao, "anonimne heroje", ljude koji su posvetili slobodno vreme spasavanju i borbi za napuštene, zlostavljane i zanemarene kućne ljubimce, a pomoć koju je nesebično donirao poslata je u centre u mnogim gradovima Srbije.

U oktobru 2005. godine, Zrenjanin je dobio prvo namensko Prihvatilište za male životinje u Srbiji, koje je otvorio tadašnji ambasador Republike Švajcarske u Srbiji Vilhelm Mejer. Posle održanog koncerta u Zrenjaninu, želju da poseti Prihvatilište izrazio je i Bora Đorđević, što je i učinio i pozvao ljubitelje i buduće vlasnike da udomljavaju životinje iz prihvatnih centara.

Svojevremeno je Bora sa ulice spasao slepo mače, staro 30 dana. Zahvaljujući pomoći prijatelja iz Udruženja za zaštitu životinja Moj pas iz Čačka, mačak je zbrinut i udomljen, a Bora mu je bio kum i dao mu ime Steva Vonder.

Pas je bio jedna od Borinih omiljenih životinja, kako u životu, tako i u stihovima.

Jedna od njegovih najpotresnih pesama posvećena je odlasku.

I malom psu.

Neka ti je laka zemlja, dragi Boro!

(Glossy.Espresso/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Umro Bora Čorba: Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba"

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari