• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tuga se zove Ben: Psu iz Knjaževca, koji hoda na tri noge, dijagnostikovan tumor na mozgu

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dobrotvori kod kojih je pas proveo gotovo čitav život obećavaju da će biti uz njega čak i kad bude krenuo na svoje poslednje putovanje

  • 0
Pas Ben Foto: Pas Ben/Fejsbuk/Udruženje Beta Knjaževac

Udruženje Beta iz Knjaževca je neprofitna organizacija za brigu o životinjama Timočke krajine. Pomažući napuštenim kućnim ljubimcima iz okruga u kome deluju, ali i iz drugih krajeva Srbije, ovo udruženje suočava se sa sve težim slučajevima povređenih, zlostavljanih i napuštenih pasa o kojima kad se nađu na ulici, više niko ne brine.

Sve dok ne dođu volonteri udruženja koji brinu o napuštenima.

Udruženje Beta iz Knjaževca ima mnogo gorkih muka i teških rana, ali jedna koja ih muči u poslednjih par nedelja teža je i gorča od dosadašnjih.

O njoj su nedavno objavili post koji im je, kako priznaju, bio najteži do sada.

Tuga se zove Ben.

Ben ima tumor koji je zahvatio mali mozak. Terapija ne postoji, osim one koja će mu ublažiti tegobe i umanjiti bolove.

Ben je trenutno dobro, ima apetit i lepo jede, kreće se bez problema, iako mu nedostaje jedna noga, normalno diše, čak i veselo mrda repom. Dokle god bude tako, Ben će biti u Beti, mažen, pažen i voljen.

A kad bude došlo vreme da se kaže "zbogom", Ben ni tada neće biti sam.

Zahvaljujući humanosti ljubitelja životinja i naporima Udruženja Beza Knjaževac, Ben je kompletno veterinarski pregledan, urađena je celokupna dijagnostika i sve analize. Posle uspostavljanja dijagnoze, brižni ljudi iz Udruženja osećaju bol i nemoć zbog toga što Benu nema pomoći, ali pronalaze utehu u tome da je Ben ipak imao koliko-toliko dobar život.

Ben je pronađen kao štene smrskane šapice i od tada pa do dana današnjeg je bio voljen. On je jedan od retkih pasa koji je proveo pola života u pansionu, gde nije bio zatvoren u boksu, već slobodan, voljen, mažen i pažen kod hranitelja i staratelja koji su ga voleli kao člana porodice. Kako piše u objavi Udruženja, gde god da je boravio, Ben je bio kao kod kuće.

Uz svest da Benu treba pomoć da što bezbolnije dočeka poslednje dane svog života, Udruženje Beta Knjaževac spremno je da ovog milog psa dostojanstveno isprati na poslednje putovanje.

(Telegraf.rs)

.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Karleuša i njen usvojeni pas

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari