• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tragom objave na Fejsbuku: Gošći u ugostiteljskom objektu naplaćen boravak ljubimca za stolom

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U razgovoru sa osobljem turističkog objekta "Zlatarski zlatar" saznali smo da on zasad nije pet friendly, ali se planira da to postane

  • 0
Pas u restoranu Foto: Shutterstock/Brian Goodman

Iako mnogi ugostiteljski objekti u našoj zemlji dopuštaju gostima da na zimovanje, letovanje, vikend odmor, pa čak i samo izlazak na kafu povedu i kućne ljubimce, ima hotela i restorana koji to ne dopuštaju. Organizacija Pet Friendly objekata nije zakonska obaveza, ali ima dosta poslodavaca i vlasnika objekata za odmor i rekreaciju koji žele da dopuste da u njihovom prostoru borave kućni ljubimci sa njihovim vlasnicima.

Tragom objave sa Fejsbuka koja ovih dana diže medijsku prašinu, stupili smo u kontakt sa ugostiteljskim objektom koji je jednoj gošći sa psom naplatio naknadu zato što je životinja boravila za stolom.

Prenosimo objavu u celini.

U razgovoru sa osobljem ovog turističkog objekta saznali smo da on zasad nije pet friendly, ali se planira da to postane.

Kako je propisano Odlukom o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca, obaveza vlasnika objekata u javnom korišćenju (kafići, mešovite prodavnice, prevoz…) na teritoriji lokalne samouprave je da na vidnom mestu istakne obaveštenje o slobodnom uvođenju, odnosno zabrani uvođenja životinja u objekat, piše u dokumentu Odluke o držanju životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji Grada Beograda, na portalu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Uprave za veterinu Srbije. Ovom Odlukom su propisana i mesta gde je zabranjeno uvođenje i boravak životinja, između ostalih u objekte za proizvodnju, smeštaj i promet životnih namirnica.

Vlasnik objekta odlučuju da li će objekat biti Pet Friendly ili ne, a na ulazu u spomenuti objekat stoji obaveštenje da se dovođenje kućnih ljubimaca naplaćuje. To je uostalom praksa mnogih pružalaca turističkih usluga, uključujući prevoznike, hotelijere, vlasnike restorana i druge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Psi se greju u TC Zemun park: Dobri ljudi pustili su ih unutra

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari