• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zovu ga Ludi Boško: Ovaj mali harambaša iz Kruševca izgubio je oko, a iz stomaka mu je izvađen "eksploziv"

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Problematični mačak dva puta skinut sa eutanazije, više puta je "pošandrcao" i ostao bez "ponosa", ali tu nije bio kraj njegovim mukama

  • 0
Mačak Boško Foto: Fejsbuk/Kruševac - Udomljavanje I Pomoć Uličnim Životinjama/Privatna arhiva

Uz svu ozbiljnost položaja u kome se svakodnevno nalaze plemeniti ljudi koji bespogovorno spasavaju napuštene životinje sa ulice, iz šume, sa njive, iz plastičnih kesa, zavezanih i bačenih u kontejnere, povređene, iskasapljene, bolesne, iznemogle, gladne i žedne, neke priče i slučajevi, koliko god bili teški i ozbiljni, na kraju imaju dobru sreću ili teže ka njoj. Jedna takva neobična storija stiže sa Fejsbuka, sa profila Kruševac - Udomljavanje i Pomoć Uličnim Životinjama, čiji su glavni akteri jedna plemenita dama i mali, nestašni, neobični mačak Boško.

Mačak koga je prvi vlasnik proglasio nepoželjnim, zbog dve bolesti od kojih mu je jedna "pojela" oko, doveden je na uspavljivanje.

Prvi vlasnik ga je odveo kod veterinara na eutanaziju, zbog uništenog oka i problema sa crevima. Veterinar nije slepo poslušao zahtev i pozvao je osobu za koju je znao da to ne bi nikad uradila. Uskoro je mačak došao u novi dom, ali je ipak ostao bez oka. Brzo se oporavio i dobio potrebne vakcine, a potom je udomljen.

Kažu da nevolja ne ide nikad sama, jer je mačkić "pošandrcao" dve nedelje posle posete veterinaru koji ga je kastrirao. Mačak je napao vlasnicu koju je izgrebao, izujedao i ozbiljno povredio. Povređena žena odvela je ljubimca istom veterinaru koji je konstatovao da je "dečkić flipnuo" i predložio je eutanaziju.

Dva puta istovetan scenario za manje od mesec dana bio je previše, pa čak i za mačorčića u koga kao da je ušao demon!

Mačak se ubrzo vratio ženi koja ga je spasila od prve eutanazije. Novom posetom veterinaru utvrđena je upala urinarnog trakta, a ostale analize su pokazale da je sve gotovo savršeno.

Šta je onda bilo okidač da umiljat i dobar mačak podivlja i iskasapi svaku ruku koja mu se približi?

Mačak je bio podvrgnut lečenju upale, jeo je specijalne granule, ali je povremeno ispoljavao nervozu. Drugim rečima, hteo je da se pari sa mačkama, a bio je kastriran! Žena koja ga je čuvala ne beše lenja, pa opet odvede mačka kod veterinara koji je trebalo da obavi analizu nivoa testosterona. Dok su se u ordinaciji preganjali sa ljubimcem koji je divljao, zbog čega je dobio anesteziju, u stomaku mu je pronađen skriveni testis!

Mačak Boško Foto: Fejsbuk/Kruševac - Udomljavanje I Pomoć Uličnim Životinjama/Privatna arhiva

Bilo kako bilo, mačak se smirio posle nove intervencije. Povređena bivša vlasnica usudila se da ga opet primi, ali ga je izbezumljeno vratila nakon samo sat vremena.

"Ludi Boško" se ponovo vratio u stari dom, gde nikog ne ujeda i ne grebe. Iako ga prirodni nagoni ne muče, hraniteljka strahuje od udomljavanja, jer se boji da Bošku nešto opet ne "kvrcne".

Tako Boško provodi dane i uživa kod svoje dobrotvorke, koja ga je dva puta skinula sa eutanazije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pila vodu iz sudopere kada je došlo do nezgode: Mačka zapalila sopstveni rep

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari