• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priča o Oluji i Svecu, mačićima iz Subotice: Sudbina odlučila da Storm i Saint postanu jednooki gusari

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Život zaista piše romane, čak i kad su u pitanju mejn kun mačke

  • 0
Mačići Storm i Saint Foto: Instagram/lepetit_mrnjau_fest's and_royalcoons_cattery

Felinološko društvo LePETit WCF dobro je poznato ljubiteljima mačaka, vlasnicima i odgajivačima maca. Udruženje je počelo sa radom 2012. godine i od početka promoviše odgovorno vlasništvo i humano postupanje sa životinjama. Od 2013. Klub radi u okviru World Cat Federation, najveće međunarodne federacija felinologa i ljubitelja mačaka.

Članovi udruženja LePETiti su brojni renomirani odgajivači iz zemlje i regiona, a jedna od njih je i odgajivačnica Royalcoons iz Subotice koja je nedavno podelila nesvakidašnju priču o svojim mačijim prijateljima.

Pre nepunih pola godine, jedna mama-maca iz ove odgajivačnice obradovala je vlasnike predivnim leglom čistokrvnih mejn kun mačića. Svako mače je bilo posebno, ali kako piše u objavi, vlasnici nisu pomišljali da će dva mačeta postati još specifičniji igrom ne tako dobrih okolnosti.

Dva brata - Storm (Oluja) i Saint (Svetac) - zadobili su infekciju (po jednog) oka u ranom uzrastu. Usledio je mukotrpan period svakodnevnog odlaženja veterinaru, uz stavljanje kapi, mazanje kremicama koje su stizale iz inostranstva, analizu briseva u laboratorijama, uzimanje antibiotika i primanje injekcija, pa čak i operaciju okica i "trpljenje" kopčica.

Nažalost, kraj borbe bio je onaj od koga su vlasnici strepeli mesecima: Oluja i Svetac postali su jednooki "pirati".

Tako je moralo biti.

Mačići su zdravi, ne primaju nikakvu terapiju, razigrani su, spretni, mazni i vole jedan drugog, kastrirani su, vakcinisani i poseduju kopije genetskih testova roditelja.

Došlo je vreme da Storm i Oluja potraže novi dom.

Odgajivači se nadaju da će ova neobična priča zainteresovati ljubitelje rase mejn kun i buduće vlasnik koji su spremni da u dom dovedu Oluju ili Sveca, ili čak obojicu braće, uz novčanu naknadu formiranu u skladu sa veterinarskim troškovima.

Objavu o Oluji i Svecu prenosimo u celini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najlepše mace Favole Britney i Miss Monroe, publika izabrala "britanke": Završen 11. Mrnjau Fest

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari