• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krdo odbacilo ponija deformisanog kopita: Božica završila u azilu u Lapovu, čuvaju je drugarice mačke

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mace obožavaju Božicu, oduševljene su njenom veličinom i uvek su pored nje, što ovom odbačenom konjiću predstavlja ogromnu sreću

  • 0
Konj Bo\ica Foto: Instagram/starobrdo_oldhill

Na Instagram profilu starobrdo_oldhill nedavno se pojavila objava o Božici, poniju deformisanog kopita koju je odbacilo krdo njenih prijatelja, zbog čega je vlasnik odlučio da se za pomoć obrati azilu.

U objavi koju je postavio starobrdo_oldhill piše da je Božica zatečena kako stoji sasvim sama, podalje od krda koje lagano pase.

Božica ima deformisano kopito koje niko nije želeo da "popravi", zbog čega je postajalo sve gore.

Konjića je na kraju odbacilo i krdo.

Konj Bo\ica Foto: Instagram/starobrdo_oldhill

Njen dosadašnji vlasnik pozvao je azil u pomoć, jer je konjić počeo da gubi na težini i da izgleda sve lošije, a razlog nije bio poznat.

Stoga je vlasnik pozvao ljude iz azila da pomognu i preuzmu Božicu, dok ne bude prekasno.

Božica, mini poni, sada stanuje u azilu.

Božica je toliko mala da je privremeno smeštena u nedovršeni mačkarnik. Ona "razgovara" sa svima i svi joj otpozdravljaju. Mačke su posebno oduševljene Božicom i njenom veličinom i uvek je neka maca pored nje, što jednom odbačenom biću predstavlja ogromnu sreću!

Konj Bo\ica Foto: Instagram/starobrdo_oldhill

Osoblje azila na analizu je odnelo uzorak krvi konja, a očekuje se dolazak veterinara i potkivača. Svi žele da što pre utvrde šta je sa Božicinim zdravljem i da otpočne njeno lečenje.U međuvremenu, Božica dobija kvalitetno seno, uvode joj zrnastu hranu, a šaragarepice - tamani!

Ljubitelji životinja, kao i uvek, mogu da doniraju sredstva kako bi što pre pomogli Božici, ali i drugim životinjama smeštenim u azilu Staro Brdo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo je farma iz snova: Minijaturni konji nemaju više od 95 centimera a najbolji drug im je pas

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari