• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako te život natera da se zoveš Mala Crna, nije sramota da tražiš pomoć, jer želiš da ti bude bolje i svetlije

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova mlada i bolesna ženkica nalik pinču trenutno je na Konjarniku u Beogradu, ima oko 9 kg i obožava druge pse i mačke

  • 0
Mala Crna Foto: Facebook/Marija Jovanović

U našem glavnom gradu, u mnogim našim gradovima, varošicama, selima... ima mnogo pasa, malih i crnih, baš kao što je Mala Crna koju vam danas predstavljamo. Mnogi mali i crni psi nisu ničiji, i nisu obični, a Mala Crna pogotovo: ona je zaista poseban pas koji, kako volimo da napišemo, nije ničiji, ali bi trebalo da bude svačija briga.

Tužna sudbina male Crne nagnala nas je da prenesemo priču koja nije nimalo lepa. A znamo da bi storija svakog psa sa naše planete trebalo da bude lepa, topla i puna ljubavi.

Ipak, iz ovih redova saznaćete sve o prošlosti i sadašnjosti Male Crne i požrtvovanju plemenitih dama koje se trude da joj gorak život barem na momente učine slatkim. Dobrotvorkama koje brinu ne samo o Maloj Crnoj, već i o mnogim drugim psima i mačkama, domovi su već postali pretesni da prime sve nevoljnie četvoronošce kojima je pomoć hitno neophodna.

Prenosimo u celosti objavu koja je osvanula na Fejsbuku.

"Drage komšije, prijatelji, ljubitelji životinja... obraćam vam se, ponovo, u ime Male Crne. Mala Crna nije običan pas, ne, ona je ničiji pas, a niti jedan ničiji pas svakako nije običan pas. Ona nema krevetić, čak ni kartonsku kutiju, nema odelce, nema redovne obroke, nema ljubav i toplinu doma.

Njen švedski sto je kontejner, njen krevet je livada, njena toplina je par minuta igre sa nekim psom koji nakon toga ide svojoj kući, svojoj porodici.

Mala Crna je došla iznenada na Konjarnik, Beograd, i tu je nekako ostala. Svi su je žalili, sve je "duša bolela", ali niko prstom nije mrdnuo da joj pomogne, jer se to uvek očekuje od nekog drugog, a ne njih samih, sve tako empatičnih.

Mala Crna je pre 3 meseca smeštena u kućni pansion. Pregurala je operaciju oba oka, sterilizaciju, infekciju creva, anaplazmu, ali život na ulici je uzeo svoj danak. Ona ima tešku i upornu infekciju ešerihije u disajnim organima. Ona je konstantno na lekovima, ide na redovne kontrole, uzimaju se brisevi, rade analize. Mi to jedva uspemo da izguramo. Zadužujemo se, presipamo iz šupljeg u prazno, iz meseca u mesec! Strepimo da li ćemo izgurati sledeći, ili će morati da se vrati na ulicu, gde je čeka ne tako lep kraj.

Mala Crna je pas pod teškom traumom od ljudskog roda, na čemu joj ne zameramo. Tek je počela da dozvoljava dodir rukom, a mi se nadamo da će ostati na sigurnom, da će ozdraviti, da će odlučiti da ponovo veruje čoveku i da će se neko srce otvoriti baš za nju.

Mala Crna liči na preraslog pinča, veoma je mlada, ima oko 9 kg i obožava sve kuce i mace. Pomozite nam da zavoli i ljude i da ozdravi!!

Kontakt, kapetan operacije Marija Jovanovic. Hvala još jednom, na svakoj pomoći!"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari