• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Užas u Šancu kod Kruševca: Dvomesečnom štenetu mučitelji odsekli rep i ostavili ga pored gradske česme

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Psu uzrasta nepuna dva meseca odstranjen rep bez koga će se teško snaći na ulici, a poslednja vest o ovom mališanu je da je - nestao

  • 0
Napušteno štene Napušteno štene Kruševac Foto: Facebook/Aleksandra Lukic

Zlostavljanje napuštenih kućnih ljubimaca i životinja koje ugledaju svet na ulici i na njoj žive u Srbiji postaje sve masovnije. Psi i mačke koji se pokažu "suvišnim" u mnogim mestima, pogotovo ruralnim, odnose se u džakovima na nepoznate lokacije ili skončavaju na druge surove načine.

Maltretiranje četvoronožaca u urbanim sredinama ponekad prevazilazi maštu mnogih mučitelja. Potpuno je nebitno u kojim se gradovima pojavljuju primeri zlostavljanja mačaka, mačića, štenaca i pasa koji nisu krivi što su stigli na svet na način koji se mnogim mrziteljima životinja ne dopada.

U situacijama poput ove ne znamo da li je postojanje društvenih mreža prednost ili mana: prednost je u tome što na videlo izlaze nedela i iživljavanja nad nedužnim četvoronošcima, a vinovnici se kad-tad nađu na mestu koje zaslužuju.

Ipak, mana ovakvih objava je u tome što se nagomilavaju i sve ih je više u svetu u kome se manje vremena i sredstava poklanja brizi o životinjama na ulici.

U fejsbuk grupi "Izgubljeni i nađeni ljubimci Kruševac" pre nepunih 24 časa osvanula je objava o napuštenom dvomesečnom psu nad kojim je izvršen pravi zločin.

Pas je fotografisan kod česme "Pčela" u Šancu, na par kilometara od Kruševca. Ovakva objava nije nova niti neobična, ali je zlo u tome što je pas osakaćen: iako nema ni osam nedelja života, neko mu je odsekao rep koji psima, sem čula njuha, znači sve u njihovom kratkom životu.

Autorka posta podelila je objavu u mnogim fejsbuk grupama sličnog sadržaja i moli da se pomogne psu.

Jedna plemenita žena odlučila je da udomi ovog malog ranjenika, ali se u tome isprečila zakonska procedura: da bi pas bio izveden iz zemlje i udomljen, on mora da bude star 16 nedelja, vakcinisan protiv besnila i čipovan.

Do zaključenja ove objave saznali smo da je autorka posta otišla da potraži štene koje bi zainteresovana žena udomila, ali pas više nije kod česme: nadamo se od sveg srca da ga je uzeo neko dobar i plemenit.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari