• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Aplikacija "Frendo", novi virtuelni asistent i najbolji prijatelj kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Životinje koje žive u našim domovima su jedinstvene i zaslužuju najbolju moguću negu, uz iskrenu ljubav i svaku vrstu dobrobiti, a jednu od najvažnijih pruža "Frendo", čuvar njihovog zdravlja

  • 0
Promocija Frendo aplikacije, Dorćol platz, 27. novembar 2023.godine Frendo tim Fotografije: Đorđe Tomić

Kućni ljubimci su članovi naših porodica, jedinstveni su i posebni i zaslužuju najbolju moguću negu, ljubav onih koji ih iskreno vole, bezrezervno poštovanje njihovih prava i svaku vrstu dobrobiti.

Zbog toga je tim mladih entuzijasta osmislio nešto što će olakšati život milionima vlasnika i njihovim četvoronožnim ljubimcima.

Rođen je "Frendo".

Sa željom da se pomogne vlasnicima i uštedi im vreme i novac u današnjici u kojoj nam ponestaje daha, osmišljena je “Frendo” aplikacija i predstavljena je javnosti juče, 27. novembra u “Dorćol” placu u Beogradu.

Sofija Šojić, direktorka kompanije koja je izdala aplikaciju Frendo, objasnila je da na aplikaciji, između ostalog, postoji opcija Televeterina koja je novitet u Srbiji. Reč je o video konsultacijama sa doktorima veterinarske medicine, a postoji mogućnost zakazivanja pregleda u veterinarskim klinikama. Podršku "Frendo" timu daje i veliki broj profesora i specijalista sa kojima se korisnici aplikacije mogu konsultovati.

- Današnji svet se neprestano ubrzava i dan postaje sve zahtevniji. Taj ubrzani tempo posebno utiče na one koji nose odgovornost za brigu o drugima. Osećaji krivice i stresa postaju sve prisutniji, jer mnogi žele da svojim ljubimcima pruže sve najbolje, ali nisu uvek u mogućnosti. Kreirali smo "Frendo" sa idejom da promeni ovu dinamiku i olakša život vlasnicima i njihovim ljubimcima. Verujemo da ljubav prema ljubimcima ne bi trebalo da bude opterećujuća, ni da stvara dodatni pritisak, već naprotiv, treba da bude nešto što nas inspiriše, ispunjava i pomaže da sve lakše savladamo. Imajući to na umu, kreirali smo inovativnu aplikaciju koja podiže brigu o ljubimcima na viši nivo i unapređuje kvalitet života kako vlasnika, tako i njihovih ljubimaca", izjavila je Sofija Šojić.

Prisutnima se obratila i doktorka Radmila Resanović, redovni profesor Fakulteta veterinarske medicine Beograd, i savetnik Frendo korisnika. Ona je u prvi plan stavila zdravlje ljubimaca i istakla prednost televeterine u odnosu na informacije koje se mogu pronaći na guglu, jer ovde je savet personalizovan, prilagođen ljubimcu/slučaju uzimajući u obzir sve osobine i istoriju konkretnih problema sa kojima se ljubimac do sada borio.

Svoja iskustva sa Frendom opisala je i glumica Miona Marković, koja ima mačku i psa, i oboje imaju otvorene zdravstvene kartone preko ove aplikacije. Kaže da je već tražila savet u trenucima kada je posumnjala da nešto nije u redu sa ljubimcima i da je dobila odličan savet koji ju je umirio.

Prva domaća aplikacija namenjena kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima odnosi se na sve segmente zajedničkog života čoveka i životinje i potpuno je besplatna.

“Frendo” je osmišljen tako da postane lični asistent svakog vlasnika. Aplikacija je dostupna svima i pruža jednostavan pristup svim uslugama koje su važne za zdravlje i dobrobit ljubimca, uključujući personalizovanu i profesionalnu medicinsku negu.

Uz bogat izbor stručnih tekstova, “Frendo” ima i opcije zakazivanja pregleda i konsultacija, bazu E-kartona kućnih ljubimaca i spisak veteriianrskih klinika.

Kako podvlači Sofija Šojić, misija “Frenda” je da rastereti vlasnike kućnih ljubimaca, podeli sa njima brigu i pruži proverene informacije, a stručnu medicinsku pomoć učini lako dostupnom.

Prema njenim rečima, najvažnija opcija aplikacije "Frendo" je “Zakazivanje pregleda” koja funkcioiše slično opciji "moj izabrani doktor": kad se ona izabere, otvara se izbor datuma koji odgovara vlasniku, imena dostupnih veterinara, njihova lokacija i cena pregleda.

Dostupnost, bez obzira na to gde se nalaze vlasnik i njegov kućni ljubimac, sveobuhvatni pristup (od preventivne nege do specijalističkih tretmana i konsultacija) i personalizovana nega tri su postulata ove jedinstvene domaće aplikacije.

(Vesna Sarević/Biljana Plazinić/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari