• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Beogradu održan drugi Festival uličnih pasa: Kalemegdan ugostio više od 25.000 posetilaca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je loše vreme uticalo na početak manifestacije, popularno šetalište bilo je tesno za vlasnike i ljubimce, organizatore, predstavnike pet industrije, udomitelje i njihove štićenike

  • 0
Festival Uličnih pasa Beograd 2023 Foto: phot.dog

U Beogradu je juče završen drugi po redu Festival pasa svih rasa "Ulični psi".

Kao i prošle godine, kad je festival održan prvi put, i ovog puta je za susrete ljubimaca i vlasnika vladalo veliko interesovanje.

Iako je zbog lošeg vremena festival bio odložen za jedan dan, Beograđani i njihovi gosti bili su strpljivi i pokazali da im ništa ne smeta kad su u pitanju njihovi verni četvoronožni prijatelji.

Kalemegdanom je 17, 18. i 19. juna prošetalo više od 25.000 posetilaca. Psi Beograda su sa svojim vlasnicima pozirali, trčkarali, umiljavali se, družili i upoznavali se sa drugim psima.

Odlično raspoloženje učesnika, organizatora i svih onih koji su pomogli da se festival održi ukazuju na to da će ovaj prestonički događaj postati omiljen i tradicionalan u Beogradu.

Tokom tri dana festivala, na Kalemegdanu su se okupili svi oni koji su deo pet industrije i dele isto mišljenje da su kućni ljubimci članovi naših porodica.

Posetioci su mogli da se upoznaju sa najnovijim trendovima u tretmanima ljubimaca, da saznaju kako se bira pas i kakve odgovornosti nosi sa sobom.

Vlasnici i ljubitelji pasa imali su priliku da se posavetuju sa veterinarima u vezi sa svim nedoumicama i da saznaju šta je potrebno da bi psi bili srećni i zdravi i koliko doprinose razvoju naše dece.

I ove godine je takmičenje pod nazivom Temptation bilo velika atrakcija: čak 173 učesnika su prošla kroz poligon koji je organizovao Animal Rescue Serbia.

Više od 4.000 fotografija vlasnika sa njihovim ljubimcima dokazale su da je pas čovekov najbolji prijatelj.

Kako je cilj festivala širenje svesti o važnoj ulozi ovih životinja u našim životima, akcenat je stavljen i na udomljavanje.

Ove godine, u saradnji sa JKP Veterinom Beograd, dom je pronašlo 13 pasa.

Pet friendly Opština Stari Grad i JKP Tvrđava Beograd i ove godine pomogli su da se ova prelepa manifestacija održi u glavnom gradu naše zemlje.

Sa nadom da će ovaj porodični festival zaista postati tradicija, organizatori Festivala uličnih pasa raduju se ponovnom viđenju naredne godine sa vlasnicima i njihovim psima.

(Gaga Bugarčić/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari