• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Klub "5 Zona" iz Beograda, jedan od učesnika "PetVet Expo" 2023

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na sajmu posvećenom kućnim ljubimcima, koji se 6. i 7. maja 2023. godine održava u Štark Areni u našoj prestonici, svoj rad prikazaće poznati klub koji se bavi socijalizacijom i obukom pasa i treniranjem kinoloških sportova

  • 1
Klub 5 Zona Levo Tor, Miloš i Hard, desno Ivana sa Milijem Foto: Klub 5 Zona

U našem glavnom gradu, u velikom izložbenom prostoru “Štark Arene”, 6. i 7. maja 2023. godine održava se manifestacija “PetVet Expo”.

Ovaj događaj je posvećen PET industriji, kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima.

Jedan od učesnika i prezentera je klub “5 Zona”.

Klub se bavi bavi obukom i socijalizacijom pasa, kao i treniranjem više kinoloških sportova, pri čemu se posebno ističe agiliti.

Agiliti je sport u kome vodič sprovodi psa kroz poligon sa preprekama, pri čemu se ocenjuju i preciznost i brzina. Ovaj sport se ubrzano razvija i trenutno je prvi kinološki sport u svetu po broju aktivnih takmičara.

Psi trče bez povoca, igračaka ili hrane kao motivacije, a vodič ne sme da dodirne ni psa ni prepreke. Čovek i pas moraju da rade kao tim koji se sporazumeva isključivo govorom tela i glasom.

Disciplina je priznata od strane Međunarodne kinološke federacije (FCI) i Kinološkog Saveza Republike Srbije (KSRS).

Klub "5 Zona" organizuje treninge za ljude svih nivoa znanja, kao i kurseve za početnike.

“5 Zona” ima višegodišnje iskustvo u obuci pasa, a za njima su bezbrojne utakmice, seminari, usavršavanja i kontinuirano praćenje novih saznanja, metoda i tehnika u okviru radne kinologije.

Klub je ponosan na veliki broj zadovoljnih vlasnika i njihovih pasa koji su prošli kroz kurseve i naučili kako da budu dosledni i pravedni i kako da pravilno međusobno komuniciraju.

Program prezentacije aktivnosti Kluba “5 Zona” na manifestaciji "PetVet Expo" sastoji se od prezentacija IGP sporta (napredna poslušnost, odbrana i napad).

U okviru programa PetVet Expo, Simpor Dog centar predviđen je od 14 do 15 časova.

Prezentacija agiliti sporta sa psima je u terminu od 15-16h.

Takmičenje u poslušnosti, poligon sa osnovim vežbama “sedi”, “lezi”, “čekaj”, “hod pored noge” je od 16-17h.

Tunel sa izazovima, takmičenje (pas treba u najkraćem roku da prođe kroz tunel pun hrane, loptica i igračaka) održava se od 17-18h.

Radionica o odgovornom vlasništvu - deo za decu (kviz znanja o psima, takmičenje “Nacrtaj psa”, zatim maženje i igranje sa psima i prezentacija trikova (Šta sve jedan pas može naučiti) je od 19-20 časova.

Sve o “5 Zoni” zainteresovani vlasnici mogu pročitati na veb sajtu ovog Kluba.

(Miloš Jević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari